Volver Reservar
PDF
La Barcelona de la Setmana Tràgica

Dimarts Històrics: 1909, la Barcelona de la Setmana Tràgica -25/04/23 -10h

Els convulsos anys que encengueren la “rosa de foc” a la ciutat de Barcelona

Dimarts Històrics: 1909, la Barcelona de la Setmana Tràgica -25/04/23 -10h

Dimarts Històrics: 1909, la Barcelona de la Setmana Tràgica -25/04/23 -10h

Els convulsos anys que encengueren la “rosa de foc” a la ciutat de Barcelona
Visites Art i Història
Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.

Resum del viatge

Programa Activitats Culturals | Visites Art i Història

Matinal

La Barcelona de la Setmana Tràgica
Programa Activitats Culturals | Visites Art i Història | Activitat Club Cultural.

Dimarts Històrics: 1909, la Barcelona de la Setmana Tràgica -25/04/23 -10h

Els convulsos anys que encengueren la “rosa de foc” a la ciutat de Barcelona

Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Una interessant sortida d’història en què:

1) Tractarem les idees i lluites que tensionaren la Barcelona de tombant de segle

2) Descobrirem els personatges i fets més rellevants del període

3) Explicarem la Setmana Tràgica (1909) i les seves conseqüències

 

La Barcelona de la Setmana Tràgica

Programa: “Dimarts Històrics”

Els “Dimarts Històrics” són una activitat del Centre Europeu plantejada en el format de Cicle Cultural per aprofundir en el passat de Barcelona tot passejant pels seus carrers. Més enllà dels grans vestigis i obres artístiques, l’objectiu d’aquestes sortides és conèixer els episodis més importants d’una ciutat amb més de 2000 anys d’història. Així, mirarem de rescatar de l’oblit aquells fets i personatges que ens precediren situant-los en els seus escenaris, llocs que sota la fressa quotidiana en conserven la memòria. Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge pel temps i gaudir de la fabulosa història de Barcelona!

 

Cicle Dimarts Històrics: Part 4: La Barcelona de la Setmana Tràgica (1909)

A tombant de segle Barcelona s’ha eixamplat fins absorbir els antics municipis del pla, agregats al terme municipal barceloní (1897). En un món que s’encamina cap a la societat de masses, la ciutat creixent, lloc de contrastos, bull d’idees i lluites. La pèrdua de Cuba i Filipines (1898) provoca un daltabaix polític. La sensualitat del modernisme deixa pas a l’assenyat noucentisme. Vagues, bombes i aldarulls sacsegen els carrers. El catalanisme polític pren cos i força, ara amb l’objectiu d’assolir l’autonomia de Catalunya. Es repensa l’encaix de la ciutat antiga amb l’Eixample i s’emprenen obres d’envergadura com la Via Laietana (1908). En aquest context, l’enviament de reservistes al Marroc encén la “rosa de foc”: la Setmana Tràgica (1909) trasbalsa Barcelona. D’aquests episodis, claus per entendre la Barcelona recent, en parlarem tot passejant pels indrets que els van viure.

Detalls del preu
El preu inclou
  • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
  • Sortida gratuïta pels membres del Club Cultural Centre Europeu.

El preu NO inclou
  • Lloguer de radioguies: 2 € – Import que els guies recolliran al lloc.
  • Auriculars: 1 € – Es recomana dur els propis per no haver de comprar-los.
Condicions Generals

Las condiciones son las reglamentariamente vigentes según la normativa de viajes combinados de la Generalidad de Cataluña. La inscripción, ya sea personal, por Internet, por teléfono o por otros medios, implica la plena aceptación de todos y cada uno de los apartados de esta información y de los programas detallados y normativas de cada viaje o salida.

Condiciones de Cancelación y Cambios:

A las personas que hayan pagado una salida, excursión o actividad de 1 día y la cancelen hasta 72 horas antes de la misma por circunstancias de fuerza mayor, se les guardará el importe durante 1 año para realizar otra salida o excursión similar. El importe del pago NO es reembolsable.

Las cancelaciones producidas dentro de las 72 h anteriores o bien la no presentación a la hora de salida no dan derecho a ninguna devolución o reembolso, cualquiera que sea el motivo. Todos los cambios y cancelaciones tendrán que hacerse siempre por escrito en día laborable a info@centroeuropeo.com.

Puede consultar en este enlace todas las Condiciones Generales de Reserva.

Mètode de Pagament

Para poder garantizar la plaza, una vez confirmada la reserva, es necesario realizar después el pago correspondiente de la excursión o salida o el anticipo de un viaje. No se pueden guardar plazas de excursiones y viajes, si no se ha realizado el pago correspondiente.

  • En las Excursiones de 1 día en autocar, una vez efectuada la inscripción y confirmada, se procederá, a continuación, a pagar la totalidad del importe de la excursión en un plazo máximo de 4 días. Este importe siempre deberá estar pagado antes de la salida.
  • En los Viajes de 2 o más días de duración, que incluyen hoteles, es necesario realizar un anticipo o pago a cuenta de la reserva (que se indica en cada programa) también en el plazo máximo de 4 días después de la inscripción. El resto del pago se realizará, como máximo, hasta 30 días antes de la salida, o en la fecha límite indicada en cada programa. Las plazas reservadas y no pagadas en los indicados plazos podrían ser anuladas.
Assegurança de Viatge

Seguro de Accidentes y Asistencia Sanitaria Básica durante las Actividades y Excursiones de un día.

En todas nuestras actividades y excursiones de un día de duración, hemos incluido en el precio un seguro que cubre la asistencia sanitaria básica a causa de accidentes, rescate, y otras posibles incidencias producidas durante el día de excursión. Este seguro no cubre el transporte de regreso a casa una vez recibido el alta. Los traslados suelen ser asumidos por mutuas privadas, seguros personales, o en su defecto deben ser costeados por los participantes. Recomendamos que consultes a tu mutua privada para estos casos.

Te informamos también que nuestro equipo de guías está formado para ofrecer acompañamiento y sigue nuestro protocolo de actuación en caso de incidencia (Aviso inmediato al 112), una vez el participante ha sido atendido por los servicios de asistencia, el Guía , valorando el caso, devolverá con el grupo para continuar la actividad.

Para informaciones sobre los Seguros de Viaje (+2 días), haz clic aquí

Servei de radioguies

Per fer més còmode la sortida i seguint els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els Professors i Guies el mateix dia de la visita. El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.

Inici: Bar Zurich – Pl. Catalunya / Pelai (davant del Triangle) (<M>L1-L3-FGC-Renfe) – Final: Via Laietana/Pg. Isabel II