Descobrint Cervera i La Segarra

Bajar
Resum de l'Excursió
Excursiones Culturales | Programa Mensual1 día
Excursió no programada
Sobre l'Excursió
Descobrint Cervera i La Segarra
Excursió no programada

Una excursió que us recomanem ja que visitarem uns indrets poc coneguts i de gran interès cultural. En aquests temps de primavera anirem cap a la comarca de la Segarra, situada a l’interior de Catalunya i a on destaca el seu paisatge de camps de cereals amb petites clapes de bosc. Un dels atractius per visitar la comarca són el magnífic conjunt monumental de Cervera i també els diversos castells que s’hi troben.

Nosaltres al matí farem una visita especial per descobrir la història i els monuments més destacats de Cervera. Visitarem l’interior de la universitat de Cervera, un extraordinari exemple d’arquitectura barroca. Aquesta universitat va ser creada després de la guerra de Successió, quan van ser abolides en el Decret de Nova Planta les altres universitats catalanes. També descobrirem el curiós carrer de les bruixes i farem una visita molt especial a l’església de Santa Maria.

L’edifici declarat un Bé d’Interès Nacional és un dels edificis religiosos més notables de l’arquitectura gòtica catalana. El campanar és un dels seus elements més destacats; conserva sis campanes, cadascuna amb un nom i un so determinat. Hi pujarem per una escala de caragol que du fins al capdamunt, i si el dia és clar, podrem contemplar esplèndides vistes de Cervera i de la Segarra. Al migdia anirem fins a la població de Guissona, coneguda per haver estat l’antiga ciutat romana de Iesso. Hi  deixarem temps lliure per dinar, i qui ho vulgui farem un passeig i dinarem de pícnic.

I tot seguit visitarem el poble de Florejacs. És un magnífic conjunt medieval, integrat per l’edifici del Castell i les cases que segueixen el traçat de l’antiga muralla. El Castell de Florejacs va ser construït per Arnau Mir de Tost, sobre una fortalesa més antiga. El castell ha estat sempre en mans de la mateixa família. Conserva una de les antigues torres quadrades de vigilància de la muralla. Visitarem el seu interior on destaca la sala, l’habitació, el celler, la presó,…