La Costa d’Aquitània i l’Estuari de la Gironda

Bajar
Resum de l'Excursió
Excursiones de Senderismo | Programa Mensual | Viajes Culturales | Viajes de semana santa4 días
Hora de salida:
07:00
Fecha
vie 30 Mar 2018 - lun 02 Abr 2018
Durada
4 días
Tipus d'excursió
Transporte
Autocar
Precio Total
594€
Precio de la reserva
175€
Supl. Hab. individual
148€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
La Costa d’Aquitània i l’Estuari de la Gironda
Resum de l'excursió
 • Fechas:

  viernes, 30 de marzo de 2018 - lunes, 2 de abril de 2018

 • Hora de salida:

  07:00

 • Durada

  4 días

 • Tipus d'excursió:

 • Transporte:

  Autocar

 • Precio Total:

  594€

 • Precio de la reserva:

  175€

 • Supl. Hab. individual:

  148€

 • Excursió Programada

Viatge cultural amb fàcils passejades de natura

La Duna de Pilat, la muntanya blanca de les Landes de Gascunya. La Costa de l’Argent i la Conca d’Arcaishon, el regne de les marees. Els penya-segats de l’Estuari de la Gironde, on els rius Garona i Dordonya arriben a l’Atlàntic. Els canals de Tolosa de Llenguadoc. Bordeus, Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Un atractiu viatge cultural amb fàcils passejades de natura, per les regions franceses de la Nova Aquitània i Occitània, que us recomanem especialment per la singularitat dels seus paisatges i monuments. Contemplarem els suaus i fèrtils paisatges fluvials dels cursos mitjà i final de la Vall de la Garona, riu pirinenc que travessa interessants poblacions i paratges naturals fins a la seva desembocadura atlàntica al Golf de Gascunya. Anirem a la l’estuari de la Gironda, format per la desembocadura dels rius Garona i Dordonya a l’Oceà Atlàntic, per tal de recórrer a peu un curt tram del camí de ronda que mena a Talmont-sur-Gironde, encisadora població inclosa dins la llista dels “Pobles més bells de França”. Ens acostarem a la Conxa d’ Arcaishon (Arcachon), un mar interior situat a la costa atlàntica francesa … i un veritable regne de les marees ! Veurem també les sorres de la sorprenent Duna de Pilat, considerada la més alta d’Europa. És un singular ecosistema litoral des del qual s’albiren les Landes, una de les masses forestals més extenses de França.

I ens allotjarem en un hotel de 4**** de Bordeus, històrica i alhora moderna ciutat banyada pel riu Garona, amb un magnífic conjunt urbanístic declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

 • Divendres 30 març 2018
 • La Nova Aquitània

La Vall de la Garona. Bordeus, ciutat històrica

 • Sortida en autocar a les 7,00 h del matí del Centre, amb les parades habituals. Recorrerem les carreteres que segueixen el curs mitjà i baix de la Vall de la Garona fins a la costa atlàntica del sud-oest de França. Un viatge panoràmic gràcies al qual contemplarem fèrtils planures esquitxades de boscos i camps agrícoles. Un paisatge típicament fluvial originat per l’acumulació de sediments aportats durant mil·lennis pel riu Garona i els seus notables afluents, com són el Gers, l’Òlt, el Tarn, l’Arieja ...
  A la tarda, i després de realitzar vàries parades per esmorzar i dinar, arribarem a la ciutat de Bordeus, capital del departament de la Gironda i on es troba el que serà el nostre hotel durant tota la nostra estada en terres aquitanes.

  Bordeus és una històrica i alhora moderna ciutat banyada pel riu Garona. L’assentament basc-aquità de Burdigala del s.III a.C. va esdevenir en una important població atlàntica del sud-oest de França. Una població amb un elegant centre històric bastit el s.XVIII durant la seva època daurada, quan mantenia lligams comercials amb les Indies Orientals. I amb un ric patrimoni monumental, del què destaca el Pont de Pedra sobre el riu Garona, la Plaça de la Comèdia, el Gran Teatre, la Catedral de Saint-André, la Basílica de Saint Michel amb el campanar gòtic de 114 m d'altura, etc. Un conjunt urbanístic declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

 • Dissabte 31 març 2018

El Estuari de la Gironda. Els Penya-segats de Talmont

 • Després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem en el nostre autocar a l’estuari de la Gironda, format per la desembocadura dels rius Garona i Dordonya a les aigües atlàntiques del Golf de Gascunya. És un estuari navegable que té una longitud de 75 km, una amplada màxima a la seva desembocadura de 12 km i una superfície total de 635 km², dimensions que el converteixen en el més extens de l’Europa occidental.
  Realitzarem un interessant ruta a peu (*) tot seguint un tram del camí de ronda del seu marge dret. Un recorregut que ens mostrarà la peculiar morfologia de la seva costa escarpada, esquitxada de “carrelets”, curioses i típiques construccions destinades a la pesca i que, a manera dels palafits, es troben bastides sobre llargues xanques parcialment submergides en l’aigua de l’estuari per tal d’evitar les marees més altes.
  I passejarem per Talmont-sur-Gironde, una minúscula vila marinera emplaçada a la riba dreta de l’estuari i lligada històricament a la pesca de l’esturió i l'angula. Un temible punt defensiu medieval del que tant sols resten alguns vestigis de la seva muralla. Població que degut al seu encisador entramat urbà i a la situació inversemblant de la basílica de Sainte Radegonda, gairebé encimbellada sobre el penya-segat, té el privilegi d’estar inclosa dins de la llista dels "Pobles Més Bells de França". Al vespre tornarem en autocar al nostre hotel de Bordeus.

 • Diumenge 1 abril 2018

La Duna de Pilat. Les Landes de Gascunya. La Conca d'Arcaishon.

 • Un cop haurem esmorzar a l’hotel, ens traslladarem en el nostre autocar fins a la costa atlàntica d’Aquitània, l’anomenada Costa de l’Argent. Ens acostarem a la Conca d’ Arcaishon (Arcachon), una badia situada a la costa atlàntica francesa. Un veritable mar interior que des fa mil·lennis es troba immers en un procés de formació dinàmic, motivat per l’existència d’importants marees, forts corrents marins i l’aportament constant d’aigua dolça i sediments sorrencs procedents del riu Leyre i del proper estuari de la Gironda. I caminarem (*) per la Muntanya Blanca o Duna de Pilat, una duna gegantina i propera a població costanera d’ Arcaishon. Una acumulació de sorra que s’estén 3 km al llarg de la costa, i posseeix una altitud de 100 m aproximadament, el que la converteix en la més alta d’Europa. Un singular ecosistema litoral des del qual s’albira els boscos de les Landes de Gascunya, una de les masses forestals més extenses de França situada entre el riu Garona i la costa atlàntica.
  Al vespre tornarem en autocar al nostre hotel de Bordeus.

 • Dilluns 2 abril 2018

Els canals de Tolosa de Llenguadoc. Tornada a Barcelona.

 • Després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem en autocar a terres occitanes, concretament a la ciutat de Tolosa de Llenguadoc. L’anomenada “Ville Rose” degut a l’ús de maons rosats en els edificis del seu centre històric, actualment és una moderna població del sud de França que conserva un interessant patrimoni arquitectònic i monumental, del que destaca la plaça Capitole i la basílica romànica de Sant Sernin. Una ciutat amb una estreta vinculació històrica amb el riu Garona i el Canal du Midi, que coneixerem gràcies a la realització d’una fàcil passejada urbana (*) a través d’alguns dels seus canals i ponts més emblemàtics. A la tarda tornarem en el nostre autocar a Barcelona, on arribarem a les 22 h aprox.

Precio del Viaje

594 €

PREU TOTAL DEL VIATGE594    en habitació doble compartida.  Suplement hab. individual: + 148 €  (Places limitades).

Forma de pagament:  175 € a l’hora de formalitzar la reserva, com a bestreta o paga i senyal. La resta del pagament com a màxim fins la data de la reunió preparatòria.


EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les excursions en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’Hotel Mercure Bordeaux Centre 4**** ( https://www.accorhotels.com/bordeaux ), situat a la ciutat de Bordeus
 • Estada en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Règim d’ Allotjament i Esmorzar.
 • Assegurança de viatge.
 • Taxes locals i imposts.
 • NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu no hi han excursions facultatives. Tots els desplaçaments programats i sortides que es realitzin amb el nostre autocar, estan inclosos en el preu total del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • Entrades / visites guiades parcs naturals (aprox. 12 € ** en total).
 • L’esmorzar i el dinar del divendres, lliures en ruta.
 • El dinars del dissabte i diumenge, tipus pícnic (durant el desenvolupament del viatge els responsables del grup indicaran on i quan realitzar-ne les compres necessàries).
 • El dinar del dilluns, lliure a la població de Tolosa de Llenguadoc.
 • Els sopars del divendres, dissabte i diumenge, lliures a la població de Bordeus.
 • El sopar del dilluns, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria lliure en ruta).
 • Les begudes i extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.

Información práctica

Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.


Viatge cultural amb fàcils passejades de natura

-(*) Rutes a peu: Durant el viatge es realitzaran els recorreguts a peu següents:

 • Estuari Gironda (dissabte). Long total: 7 km. Desnivell acumulat: +120m (pujada) / -120m (baixada). Tipus camí: asfalt, carrer i sender/corriol amb trams probablement humits. No adaptable.
 • Duna de Pilat i Landes de Gascunya (diumenge). Long total: 12 km long total; +250m (pujada) / -250m (baixada). Tipus camí: asfalt, carrer, sender/corriol, camí sorrenc i platja amb trams probablement humits / fangosos. No adaptable.
 • Canals Tolosa de Llenguadoc (dilluns): Long total: 7 km long total; +50m (pujada) / -50m (baixada). Tipus camí: asfalt i carrer. Adaptable.
 • La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants en les activitats en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de “Caminades: Suggeriments i Advertiments” i, per tant, en serien els únics responsables de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen. El no llegir i/o el desconeixement de l’ existència dels programes detallats, del full “Caminades: Suggeriments i Advertiments” i de les normatives del Centre, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Calçat: cal portar un calçat específic de muntanya, preferiblement botes de muntanya amb canya mitja/alta, amb sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, probablement humits en aquesta estació de l’any. Per realitzar les rutes urbanes tant sols cal un calçat esportiu còmode, però amb sola antilliscant o amb prou dibuix per tal d’evitar relliscar en cas de pluja.


Indumentària / equip / material: Per tal de passejar còmodament per les poblacions, els monuments i els paratges naturals que visitarem, cal portar-hi aigua, ganyips, roba d’abric i impermeable (anorac i/o tallavent, folre polar i guants), protecció solar (gorra, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavis), bastons de tresc (aconsellables / puntes amb protector de goma per a superfícies asfaltades o cimentades / roseta estreta per a trams pedregosos i ampla per a trams amb presència de sorra o fang), càmera fotogràfica i prismàtics.


Pícnics: per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de diversos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho. A tal efecte, i durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries. En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant. En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.


(**) Activitats de pagament:

 • Els corresponents imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que l’apuntar-te a aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te.
 • Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • Com és habitual, el preu tampoc inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Idioma:

 • El Professors i Guies del Centre Europeu s’ adreçaran al grup en català (de manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments en castellà que calguin).
 • En cas que en calgués la seva col·laboració, els idiomes que utilitzarien els possibles guies locals serien el castellà o francès (en aquest últim cas se’n faria la traducció simultània en català).

Documentació:

 • A tots els viatges cal portar-hi el DNI i/o el PASSAPORT no caducats.

Assegurances de viatge:

 • Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. Preu per persona: 15 €.
 • Apart, també recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

Important: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’ actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció amb anterioritat a la data de modificació.

reuniones preparatorias

Dimarts 20 març, a les 19,00 h al Centre Europeu. Recomanem l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.