Volver Reservar
PDF
visita d'art a un tram de la Diagonal - Casa de les Punxes

Cicle Descobrir Barcelona: El Modernisme – L’Eixample i Picasso – 4/7 -10’30h

Art, Història i Curiositats de la ciutat modernista

Cicle Descobrir Barcelona: El Modernisme – L’Eixample i Picasso – 4/7 -10’30h

Cicle Descobrir Barcelona: El Modernisme – L’Eixample i Picasso – 4/7 -10’30h

Art, Història i Curiositats de la ciutat modernista
Ciclo Cultural Descubrir Barcelona
Història Arte
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.

Resum del viatge

Ciclo Cultural Descubrir Barcelona

1 día

visita d'art a un tram de la Diagonal - Casa de les Punxes
Ciclo Cultural Descubrir Barcelona | Activitat Club Cultural.

Cicle Descobrir Barcelona: El Modernisme – L’Eixample i Picasso – 4/7 -10’30h

Art, Història i Curiositats de la ciutat modernista

Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.

CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA – ART i HISTÒRIA

L’objectiu d’aquest Cicle Cultural organitzat pel Centre Europeu de Barcelona, és donar a conèixer i divulgar l’art, la història, els museus i el patrimoni urbà de la ciutat, a totes aquelles persones desitjoses de conèixer-lo en profunditat.

El Programa s’estructura amb una sèrie de sortides, itineraris i visites temàtiques, en petits grups de participants, sempre acompanyats amb Professors especialitzats i Guies experts. Les activitats es realitzen amb una durada de tot el dia, de 10,30 h a 17,30 h aprox. A migdia es fa una pausa per descansar i dinar lliurement, en una zona de cafeteries i restaurants, i després es reprenen les visites.

Participar en aquest Cicle Cultural és una bona ocasió per conèixer a fons la ciutat de Barcelona, ocupar el temps lliure en interessants activitats i coincidir amb altres persones amb els mateixos interessos i aficions, en un agradable ambient d’amistat i cultura.


LA BARCELONA MODERNISTA – L’EIXAMPLE – PICASSO 

Nova Data: Dissabte 4 juliol 2020

Hora i punt de trobada: 10,30 h al Passeig de Gràcia número 107, davant del Palau Robert, on es troba l’oficina d’informació de la Generalitat. (Fa cantonada amb l’Av. Diagonal i es al costat de l’estació «Diagonal» de les línies L3-L5 del Metro i molt a la vora dels FGC de Provença).

Descripció: Presentem un interessant recorregut cultural on descobrirem exteriorment algunes de les cases i edificis més destacats de l’època modernista a Barcelona, en la confluència entre la Diagonal i el Passeig de Gràcia i altres carrers de l’Eixample, en l’anomenat Quadrat d’Or. I també farem un viatge a la Barcelona bohèmia i dels Quatre Gats, tot recordant la figura de Picasso i descobrint alguns dels llocs i indrets on va estar el genial artista.

 


ITINERARI MATÍ: ART MODERNISTA – LES CASES MODERNISTES A L’EIXAMPLE

Malgrat les convulsions socials i polítiques de finals s.XIX i principis s.XX Barcelona és, durant aquesta etapa, un gresol d’artistes que s’identifiquen amb l’estètica del «modernisme». A l’Eixample, un nou barri que tot just eclosiona, els arquitectes aprofiten els encàrrecs que reben per materialitzar els motius ideològics i estilístics modernistes en llurs cases. Tot plegat genera una competència entre arquitectes, per una banda, i entre propietaris, per l’altra, que fa que avui Barcelona gaudeixi d’alguns dels millors exponents d’un estil arquitectònic que anomenem «modernisme» però que té homòlegs arreu d’Europa, com l’Art Noveau belga o la Sezession vienesa.

Per descobrir alguns dels principals edificis modernistes barcelonins iniciarem el recorregut a la cantonada de la Diagonal amb el Passeig de Gràcia. Al llarg d’aquest recorregut veurem l’exterior d’obres com la Casa Fuster (Domènech i Montaner), la Casa Terradas o «de les Punxes» (Puig i Cadafalch) entre d’altres menys conegudes i curioses. Mentre caminem per l’Eixample, per la zona coneguda com el «Quadrat d’Or», contemplarem les decoracions florals en relleus i balcons, ceràmiques i escultures decoratives en les façanes, … una explosió d’art i color!

I veurem també un dels punts més destacats del modernisme a Barcelona: la «Mansana de la Discòrdia», formada per la casa Batlló (Gaudí), la casa Ametller (Puig i Cadafalch) i la Casa Lleó Morera (Domènech i Montaner). Aquestes cases tenen molts secrets i curiositats que us animem a conèixer!

[PAUSA PER DINAR]


ITINERARI TARDA:  ART BOHEMI – PICASSO I ELS QUATRE GATS

El lloc de trobada dels cercles modernistes i bohemis barcelonins del moment fou l’establiment «Els Quatre Gats», freqüentat per Rusiñol, Casas o Utrillo. Entre aquests artistes consagrats s’hi despenjava sovint un jove d’ulls negres que tot i demostrar un gran talent encara havia d’emprendre el camí que el duria a convertir-se en un dels pintors més famosos i preuats de la Història: Pablo Picasso. ¿Qui hagués dit mai que el traç d’aquell noi que maldava per trobar el seu propi estil entre els modernistes acabaria sent conegut arreu del món?

De tot plegat en parlarem tot descobrint els principals indrets picassians de Barcelona, la ciutat on el pintor va viure i es va formar entre 1895 -quan hi arriba amb la seva família- i 1904 -quan marxa a París-. Començant pels Quatre Gats, on Picasso es trobava amb els seus amics catalans, seguirem fins al curiós fris que va projectar pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, baixarem pel c/Avinyó, que va inspirar les seves Demoiselles i ens arribarem fins al passeig Colom, a tocar de mar, on visqué i hi tingué estudi. Una agradable passejada per conèixer els inicis d’un pintor universal que no va oblidar mai Barcelona.


Preu total de l’activitat: 36 €   –   

El preu inclou:

  • Visites i itineraris culturals amb els Professors del Centre Europeu.
  • Assistència dels Guies Acompanyants.
  • Radio-guies d’audició durant la sortida.
  • Entrades als llocs que s’indiquin als programes.
  • Assegurança mèdica per qualsevol incidència durant l’activitat.

El Preu No Inclou:

  • Dinar. Es deixarà temps lliure en una zona amb diversitat de restaurants i terrasses. Els Professors i Guies informaran al respecte.

Important: Per participar es necessari fer la inscripció prèvia i el pagament indicat amb suficient anticipació, ja que les places són limitades.

Notes: Es recomanable portar un calçat còmode.


*ATENCIÓ: A causa del Covid-19, en aquestes primeres sortides que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.
visita d'art a un tram de la Diagonal - Casa de les Punxes