El País Càtar – El Castell de Foix

Bajar
Resum de l'Excursió
Excursiones Culturales | Programa Mensual | Viajes Culturales2 días
Hora de salida:
07:00
Fecha
sáb 10 - dom 11 Mar 2018
Durada
2 días
Tipus d'excursió
Transporte
Autocar
Precio Total
226€
Precio de la reserva
60€
Supl. Hab. individual
35€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
El País Càtar – El Castell de Foix
Resum de l'excursió
 • Fechas:

  sábado, 10 de marzo de 2018 - domingo, 11 de marzo de 2018

 • Hora de salida:

  07:00

 • Durada

  2 días

 • Tipus d'excursió:

 • Transporte:

  Autocar

 • Precio Total:

  226€

 • Precio de la reserva:

  60€

 • Supl. Hab. individual:

  35€

 • Excursió Programada

VIATGE CULTURAL AL PAÍS CÀTAR – SUD DE FRANÇA

El Castell de Foix i els càtars de la Vall de l’Ariège. L’abadia benedictina de Lagrasse, la joia medieval de les Corbières. La Vall de l’Aude. Passejada nocturna per la Cité, la vila emmurallada de Carcassonne.

Complet viatge cultural d’art i història pel Sud de França. Gaudirem de l’arquitectura medieval del castell càtar de Foix, població de la Vall de l’Ariège, envoltada d’altes i nevades muntanyes dels Pirineus. A l’Aude ens endinsarem en les Corbières, massís calcari proper al Mediterrani, on descobrirem la monumental abadia benedictina de Sainte Marie de Lagrasse. I ens allotjarem en règim de mitja pensió en un hotel de 4**** de Carcassonne, on realitzarem una suggestiva passejada nocturna per la seva vila emmurallada.

 • Dissabte 10 març 2018
 • Viatge Cultural al País Càtar

El castell de Foix. Carcassonne

 • Sortirem en autocar de Barcelona a les 7,00 h des del Centre Europeu, amb parada als punts habituals. Realitzarem un viatge panoràmic en autocar a través de variats i alhora atractius paisatges, com són la Vall del Llobregat, les serres del Cadí i Moixeró, i els Pirineus de la Cerdanya i el Capcir, nevats en aquesta època de l’any. Un recorregut que ens menarà fins al departament francès de l’Ariège (Occitània), concretament a la població de Foix.

  Aquí visitarem el famós castell de Foix (*), una impressionant fortificació medieval bastida estratègicament sobre un ressalt calcari que domina la pirinenca Vall de l’Ariège, i que va esdevenir en la seu del Comtat de Foix, nissaga feudal relacionada amb els càtars o albigesos durant els s.XII i XIII. El catarisme va ser considerat una heretgia, i va motivar la creació d’una croada que va perseguir i exterminar els seus seguidors i practicants, el que va provocar el conseqüent enfonsament de la llavors pròspera i culta societat d’Occitània. Al vespre arribarem al nostre hotel de Carcassonne, situat a la riba nord del riu Aude. Després de sopar a l'hotel, realitzarem una suggestiva passejada nocturna a través dels laberíntics carrerons de la històrica Cité, el seu monumental recinte emmurallat.

 • Diumenge 11 març 2018

La vall de l' Aude. Lagrasse.

 • Un cop haurem esmorzat a l'hotel, recorrerem en autocar la Vall de l’Aude per després endinsar-nos en les pintoresques muntanyes de les Corbieres. Un massís calcari proper al mar Mediterrani que tresoreja un remarcable patrimoni històric i monumental, com ara l’abadia benedictina de Sainte Marie de Lagrasse. Visitarem aquest important edifici religiós (*), emplaçat a la riba esquerra del riu Orbieu en un racò aïllat de les Corbières i en un entorn d'atractius paisatges rurals. Un monestir que va ser fundat per Nimfridi el s.VIII, que més tard Carlemany va convertir en abadia, i que des del 2004 està habitat per una comunitat de canonges regulars de la mare de Déu. A la tarda tornarem a Barcelona per l'autopista, on arribarem a les 21 h, aprox.

Precio del Viaje

226 €

El preu inclou:

 • Viatge des de Barcelona i tots els trasllats i excursions en autocar.
 • Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Estada a l’Hotel Trois Couronnes de Carcassonne (4****) (www.hotel-destroiscouronnes.com). L’Hotel es  situat en un indret privilegiat, a pocs metres del centre de la població i amb magnífiques vistes sobre la “Cité” o ciutat medieval.
 • Estada en habitacions dobles amb dutxa / bany.
 • Règim de mitja pensió a l’hotel (sopar + allotjament dissabte + esmorzar diumenge).
 • Assegurança d’assistència mèdica en viatge. Taxes locals i impostos.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge.

El preu no inclou:

 • Les entrades/visites opcionals al castell de Foix (uns 9 € aprox*) i a l’abadia de Sainte Marie de Lagrasse (uns 7 € aprox*).
 • L’esmorzar del dissabte en ruta. El dinar del dissabte i diumenge (lliures a Foix i Narbonne, respectivament). El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria per lliure en ruta). Begudes i extres a l’hotel.

IMPORTANT – ASSEGURANCES DE VIATGE: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Però NO inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. Preu per persona: 15 €. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts abans del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança de cancel·lació cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. D’altra banda, recomanem també portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS. En cas de qualsevol dubte, consulteu-nos.

Información práctica


Programació del viatge: Podria existir la possibilitat que durant l’evolució del viatge es puguin produir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable, o altres circumstàncies alienes a l’organització. Aquests canvis es durien a terme amb l’objectiu de buscar la comoditat i, especialment, la seguretat de tots els participants.


(*) Activitats de pagament: Els corresponents imports es recolliran durant el viatge. La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització. Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme es necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que a l’apuntar-te en aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’apuntar-te. Les persones que sense previ avís decidissin durant el viatge no realitzar les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.


Nota: El preu del viatge no inclou els imports dels mitjans de transport públic o privat, trens, funiculars, embarcacions, taxis, … ni aquelles entrades, visites, menjars, espectacles, etc … no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.


Calçat: S’aconsella l’ús d’un calçat esportiu amb sola poc desgastada, per caminar amb comoditat i seguretat pels carrers més o menys costeruts i/o empedrats de les poblacions per on passejarem, possiblement humits en aquesta època de l’any. Es important que el calçat subjecti bé el peu, per evitar possibles caigudes, torçades de turmell i accidents.


Indumentària: Es recomana portar roba d’abric i impermeable per passejar còmodament per les poblacions i/o monuments que visitarem. El paraigua, un anorac i uns guants serien convenients, especialment en aquesta època de l’any. Per portar-hi una mica d’aigua, la càmera de fotos, etc … durant les visites, el més pràctic és una bossa còmode tipus motxilla.


Idioma: Els idiomes que utilitzarien els possibles guies locals serien el castellà o francès (en aquest últim cas se’n faria la traducció simultània en català). Els Professors i Guies del Centre Europeu s’expressaran en català. De manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments que calguin en qualsevol dels idiomes esmentats.


Documentació: A tots els viatges cal portar-hi el DNI i/o el Passaport no caducats.

reuniones preparatorias

Dijous 1 març a les 19 h al Centre. Recomanem l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.