El Castell de Claramunt – L’Anoia

Bajar
Resum de l'Excursió
Excursiones Culturales | Programa Mensual1 día
Hora de salida:
09:00
Fecha
sáb 17 Mar 2018
Durada
1 día
Tipus d'excursió
Transporte
Autocar
Precio Total
28€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
El Castell de Claramunt – L’Anoia
Resum de l'excursió
 • Fechas:

  sábado, 17 de marzo de 2018

 • Hora de salida:

  09:00

 • Durada

  1 día

 • Tipus d'excursió:

 • Transporte:

  Autocar

 • Precio Total:

  28€

 • Excursió Programada

Excursió cultural en autocar

Dissabte 17 de març 2018  – Sortida, 9,00 h del Centre amb les parades habituals.

El Castell de Claramunt situat a la Pobla, data del segle X i es troba dalt d’un turó de 461 metres des del qual hi ha una magnífica vista de l’entorn natural que l’envolta. Es considera un dels 10 millors castells de Catalunya i el millor de la comarca de l’Anoia. Va ser un important punt estratègic del Comtat de Barcelona en temps de la reconquesta. Al cim hi destaca una gran torre poligonal adossada a la muralla, i unes sales amb voltes gòtiques. També hi ha les ruïnes de l’església romànica de Santa Maria de tres naus amb un imponent absis central. Per visitar-lo pujarem caminant per la pista que hi porta durant uns 30 minuts aproximadament.

Al migdia anirem a la ciutat d’Igualada per deixar temps lliure per dinar. Qui vulgui podrà passejar pel seu nucli antic, que conserva alguns racons amb encant. I a la tarda anirem a visitar el conjunt medieval de la Tossa de Montbui. Situat damunt d’un turó amb esplèndides vistes sobre de la Conca d’Òdena, Montserrat i la comarca de l’Anoia. Hi trobarem la torre del castell i l’església romànica, que fou consagrada l’any 1032 per l’abat Oliva de Ripoll. Conserva tres absis d’estil llombard, decorats amb arcuacions i lesenes. El seu interior és de tres naus cobertes en volta de canó i dividides per columnes de tres pedres cilíndriques.

Nota: Al migdia, temps lliure a Igualada per dinar. Entrades als museus, uns 3 € aprox. (pagament insitu). Recomanem dur un calçat esportiu i aigua per pujar al castell (uns 30 minuts de pujada, per un camí bo).