Caldes de Malavella – Girona

Bajar
Resum de l'Excursió
Excursiones Culturales | Programa Mensual1 día
Excursió no programada
Sobre l'Excursió
Caldes de Malavella – Girona
Excursió no programada

Excursió cultural en autocar.

Diumenge 25 març 2018 – Sortida autocar, 8,00 h del Centre.

Aquest diumenge de Rams visitarem Caldes de Malavella, coneguda vila termal que ha destacat per l’explotació de les seves deus i fonts d’aigua calenta, a través de grans balnearis com el de “Vichy Catalán“. Hi trobem restes de les termes romanes, l’església medieval de Sant Esteve, i també recordarem fets curiosos de la seva història.

Tot seguit anirem a la ciutat de Girona, a on després de dinar-hi lliurement, hi farem un recorregut pels carrers del seu nucli antic i les seves muralles. La situació geogràfica de Girona ha condicionat, des de l’època romana, que esdevingués un punt privilegiat que calia defensar fortificant-lo. Aquestes muralles han estat testimonis de lluites i setges ferotges fins que a la segona meitat del segle XIX van perdre la seva importància. Avui encara conservem un bon tram d’aquestes defenses a la banda oest de la ciutat, que amb la construcció de jardins i passeigs, són un element d’esbarjo per a tothom.

Des d’elles es pot gaudir d’unes panoràmiques excepcionals de la ciutat, destacant la silueta de la seva Catedral gòtica, el campanar de Sant Feliu, o les teulades de les cases del barri antic. I no marxarem de Girona sense contemplar les típiques façanes de colors de les cases penjades sobre el Riu Onyar, que són una de les estampes més típiques de la ciutat.