Aigüestortes i les Falles de la Vall de Boí

Descargar

Viatge Cultural amb fàcils Recorreguts de Natura per la Vall de Boí

Aigüestortes i les Falles de la Vall de Boí. L’estany Llong, l’encís natural del Parc Nacional d’Aigüestortes. Les Falles de la Nit de Sant Joan, el solstici d’estiu dels Pirineus. Les esglésies de Sant Joan de Boí i Sant Climent de Taüll, dues joies del Romànic. Les praderies de Ginebrell, un tomb per les altes valls de Durro.

Presentación del viaje

Un atractiu i complet viatge cultural als Pirineus de la Vall de Boí, que combinarem amb fàcils i adaptables recorregut de natura. Ens impactarà la immensitat dels espais oberts de les altes i solitàries valls de Durro. Visitarem les esglésies de Sant Joan de Boí i Sant Climent de Taüll, dues de les joies arquitectòniques més representatives del Romànic de la Vall de Boí. Anirem en taxis 4×4 fins al Parc Nacional d’Aigüestortes on els nombrosos meandres d’aigua cristal·lina i els densos boscos que entapissen les altes muntanyes pirinenques ens acompanyaran durant la caminada que realitzarem fins a l’idíl·lic Estany Llong… una de les rutes a peu més belles dels Pirineus!

I ens allotjarem en un hotel rústic de Boí, població on presenciarem la seva Festa de les Falles, una tradició ancestral pagana relacionada amb el culte solar… un inoblidable espectacle de foc declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO!

 • Divendres 22 juny 2018
 • L'Alt Pirineu de Lleida

Viatge d'anada a la Vall de Boí

 • Sortida en autocar a les 17:30 h (*) de la tarda del Centre (Diagonal-Muntaner / Bar Velódromo). Important: Únic punt de sortida. Després de fer una parada per descansar, l’autocar seguirà les carreteres catalanes i aragoneses que remunten la vall del riu Noguera Ribagorçana fins arribar a l’Alta Ribagorça, comarca lleidatana situada al bell mig dels Pirineus. Al vespre soparem a l’hotel que ens allotjarà durant tota la nostra estada a Boí, encisadora població muntanyenca de la Vall de Boí.

 • Dissabte 23 juny 2018

Les Falles de Boí. L'estany Llong i el Parc Nacional d'Aigüestortes. El romànic de Boí

 • Després d’esmorzar a l’hotel, uns taxis 4x4 (***) ens traslladaran fins al Mirador de Sant Esperit, emplaçat dins el Parc Nacional d’Aigüestortes i proper a l’ estany de Llebreta.
  Realitzarem la ruta a peu (**) que remunta suaument la Vall de Sant Nicolau i gràcies a la qual contemplarem la bellesa dels seus meandres o Aigüestortes que forma el riu Sant Nicolau sobre els sediments pantanosos que ocupen les antigues cubetes lacustres originades durant l’última glaciació.

  Un fàcil itinerari que ens menarà fins a l’ estany Llong, un indret idíl·lic•lic situat als peus de l’emblemàtic coll del Portarró d’Espot i envoltat de muntanyes que freguen els tres mil metres d’altura sobre el nivell de la mar. Un veritable paradís natural, hàbitat del l’isard, el tritó pirinenc, la truita de riu, el trencalòs...
  A la tarda, un cop el vehicles 4x4 en hagin portat de tornada a Boí, visitarem l’església de Sant Joan (***), una de la joies del Romànic de la Vall de Boí, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

  I al vespre, després de sopar al nostre hotel i sense moure’ns de la població, presenciarem un dels esdeveniments més tradicionals d’aquestes contrades pirinenques, la localment anomenada Festa de les Falles de Boí. Una tradició ancestral pagana relacionada amb el culte solar, i caracteritzada pel descens nocturn de falles (torxes) portades per les mateixes persones que les han fabricades artesanalment, la majoria habitants del poble organitzador, des del Faro o promontori situat en les muntanyes que envolten la població.
  Un inoblidable espectacle de foc declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO!

 • Diumenge 24 juny 2018

Les altes valls de Durro. El romànic de Taüll.

 • Després d’esmorzar a l’hotel ens dirigirem en el nostre autocar a la capçalera de les valls de Taüll i Durro, concretament a una zona propera a l’estació d’esquí de Boí-Taüll, on durem a terme una caminada (**) als peus del Cerví de Durro i el Corronco, dues de les muntanyes més emblemàtiques de la vall. Un fàcil itinerari per l’Alta Vall de Durro, gràcies al qual coneixerem el característic paisatge rural de l’alta muntanya, marcat per l’absència de boscos i la predominança de pastures de transhumància. Un recorregut que ens permetrà gaudir d’àmplies i espectaculars vistes sobre les altes muntanyes pirinenques de la Vall de Boí.

  Visitarem l’església de Sant Climent de Taüll (***), una veritable joia del Romànic de la Vall de Boí. La bellesa del seu esvelt campanar i les pintures murals del Pantocràtor o Crist en Majestat del seu absis central (l’original es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya) han esdevingut en dues de les imatges més utilitzades per representar internacionalment el romànic català de la Vall de Boí.
  I a la tarda, després de dinar a l’hotel, tornarem en el nostre autocar a Barcelona, on arribarem a les 21 h aprox.

Precio del Viaje

376 €

Preu total del viatge: 376 € – Estada en habitació doble.

Suplement individual: + 60 € (Places limitades).

Forma de pagament: Bestreta de reserva: 96 € – La resta del pagament fins com a màxim la data de la reunió.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les excursions en autocar. Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’ Hostal Pey 2** ( per veure’l cliqueu aquí ), situat al poble de Boí, en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Règim: 1 Allotjament i Esmorzar (sopar i allotjament divendres + esmorzar dissabte) + 1 Pensió Completa (sopar i allotjament dissabte + esmorzar i dinar diumenge).
 • Assegurança de viatge. Taxes locals i imposts.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • Els trasllats en taxis 4×4 entre Boí i Aigüestortes (11 €*** aprox, anada i tornada incloses).
 • Entrades a les esglésies romàniques de Sant Joan de Boí (5 € *** aprox) i Sant Climent de Taüll (7 € *** aprox).
 • El dinar del dissabte, tipus pícnic (durant el desenvolupament del viatge els responsables del grup indicaran on i quan realitzar-ne les compres necessàries).
 • El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria lliure en ruta).
 • Les begudes ni extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.

Información Práctica

Viatge cultural amb fàcils recorreguts de Natura

Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.


-(*) Sortida autocar:

 • L’excepcionalitat del dia de sortida d’aquet viatge de cap de setmana ve motivada per l’imperatiu dels allotjaments de la Vall de Boí de passar-hi també la nit del divendres durant tota la temporada de Falles, un esdeveniment que aplega molt curiosos i turistes a la vall.
 • Hi haurà un únic horari/punt de sortida de l’autocar per tal d’evitar el habituals els embussos associats a l’operació sortida del cap de setmana que es formen a la ciutat de Barcelona les tardes del divendres.
 • Únic punt de sortida de l’autocar: C.Muntaner 213 entre Diagonal i Londres (vorera del Bar Velòdrom), a tocar de l’oficina del Centre Europeu.
 • Horari sortida autocar: 17,30 h. S’aconsella presentar-s’hi 15 min abans per carregar equipatge.
 • L’arribada del diumenge a Barcelona es realitzarà per la Diagonal, amb les parades habituals.

-(**) Rutes a peu:

 • Aigüestortes/Estany Llong (dissabte). Long total: 10 km. Desnivell acumulat: +295 m (pujada) / -295 m (baixada). Durada total: 3h 30min. Tipus camí: camí ample i sender amb trams pedregosos i probablement humits. Adaptable. Recomanat a Caminadors Principiants.
 • Ginebrell (matí diumenge). Long total: 7 km long total; +215 m (pujada) / -215 m (baixada). Durada total: 2h 30min. Tipus camí: camí ample i sender amb trams pedregosos i probablement humits. Adaptable. Recomanat a Caminadors Principiants.
 • La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en serien els únics responsables de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen.
 • El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Calçat:

 • Rutes natura: és obligatori l’ús d’un calçat específic de muntanya, preferiblement botes de muntanya amb canya mitjana/alta, amb una sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, amb trams pedregosos i probablement humits.
 • Poblacions: per tal de passejar còmodament i amb seguretat per les poblacions i monuments que visitarem, amb trams esglaonats o empedrats  i probablement humits, es recomana un calçat esportiu amb sola adient.

Indumentària / equip / material:

 • Rutes natura: roba impermeable i d’abric (tallavent, polar i guants d’estiu), ulleres sol, barret, protecció solar (gorra, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavis), protecció contra insectes i bastons de tresc (no obligatoris / aconsellables amb rosseta estreta).
 • Festa Falles: no cal portar-hi cap indumentària especial. Però en cas desitjar viure-les de més a prop, i degut a les característiques pròpies d’una celebració on el foc n’és el protagonista, s’aconsella l’ús de roba preferentment de cotó (pantalons llargs, jaqueta, mocador, barret…) i evitar-ne la composta de teixits sintètics.
 • Poblacions: es recomana portar-hi quelcom d’abric per les fresques nits pirinenques, com ara pantalons llargs i una jaqueta.
 • Recomanable càmera fotogràfica i prismàtics.

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització d’ un o més àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho.
 • Durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant.
 • En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

-(***) Activitats de pagament: ·

 • Els corresponents imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que l’apuntar-te a aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te.
 • Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.·
 • El preu del viatge tampoc no inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni d’ aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Idioma:

 • El Professors i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català.
 • En cas que en calgués la seva col·laboració, l’idioma que utilitzarien els possibles guies locals seria el castellà / català.

Documentació: A tots els viatges cal portar-hi el DNI i/o el PASSAPORT no caducats.


Assegurances de viatge:

 • El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. Preu per persona: 15 €.
 • Apart, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

Important: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció amb anterioritat a la data de modificació.

Reuniones preparatorias

Reunions: Dimarts 19 juny a les 18,00 h i 19,00 h.