José Antonio

Sóc una persona que, degut a la meva Llicenciatura en Biològiques, he tingut la fortuna d’haver pogut desenvolupar un seguit de feines interessants i alhora enriquidores durant la primera meitat de la meva vida laboral. Tasques que, com ara la d’Auxiliar de Laboratori, la de Programador d’ Informàtica i, especialment, la de Professor d’Ensenyament de Primària, Secundària i Batxillerat, m’ajudaren a evolucionar com a treballador i, sobretot, a madurar com a persona.

Fou l’ octubre del 1.996 però, quan el Centre Europeu de Barcelona, m’obrí les seves portes, en oferir-me la possibilitat de formar part del seu equip professional, per tal de col·laborar en l’organització i conducció d’excursions i viatges turístics i culturals relacionats amb la natura.

Funcions que, gràcies a la meva titulació oficial de Guia Acompanyant de Muntanya / Tècnic Esportiu de Muntanya Mitjana, complemento amb la de coordinador i conductor d’ activitats físiques i esportives en el medi natural, com ara Xerrades i Cursos d’Excursionisme, Rutes de Senderisme Cultural, Cursos i Itineraris Interpretatius de Natura, Travesses i Ascensions de Muntanya i Recorreguts amb Raquetes de Neu.

Independentment del tipus d’activitat però, sia de caire cultural o esportiu, el meu objectiu és que els nostres participants gaudeixin mentre coneixen els espais naturals de Catalunya, de l’ Estat Espanyol i d’ Europa, així com llurs característiques geogràfiques, climàtiques, geològiques i biològiques, importants, en molts casos, per comprendre l’evolució de les seves respectives realitats històriques i socials.

Una feina que s’adapta a la meva filosofia i manera de veure i viure la vida, en què les relacions socials, la docència i la natura en són la pedra angular, la seva part essencial.

Coneix als nostres professors i guies