Cicle Descobrir Barcelona – Els Jardins amagats de Montjuïc -18/7 -10’30h

Baixar Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc
Resum de l'Excursió
Cicle Cultural Descobrir Barcelona / Matinal
Hora de sortida:
10:30
Data
Ds 18 jul. 2020
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Paisatges | Jardins
Transport
A peu
Preu Total
24€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Cicle Descobrir Barcelona – Els Jardins amagats de Montjuïc -18/7 -10’30h
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dissabte, 18 de juliol de 2020

 • Hora de sortida:

  10:30

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Paisatges | Jardins

 • Transport:

  A peu

 • Preu Total:

  24€

 • Excursió Programada

CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA

L’objectiu d’aquest Cicle Cultural organitzat pel Centre Europeu de Barcelona, és donar a conèixer i divulgar l’art, la història, els museus, els jardins i el patrimoni urbà de la ciutat, a totes aquelles persones desitjoses de conèixer-lo en profunditat.

El Programa s’estructura amb una sèrie de sortides, itineraris i visites temàtiques, en petits grups de participants, sempre acompanyats amb Professors especialitzats i Guies experts.

Participar en aquest Cicle Cultural és una bona ocasió per conèixer a fons i d’una forma diferent la ciutat de Barcelona, ocupar el temps lliure en interessants activitats i coincidir amb altres persones amb els mateixos interessos i aficions, en un agradable ambient d’amistat i cultura.


Nova Data: Dissabte 18 juliol 2020

ELS JARDINS AMAGATS DE MONTJUÏC – EL JARDÍ DE MOSSÈN JACINT VERDAGUER

Hora i punt de trobada: 10,30 h a la Plaça d’Espanya de Barcelona, davant de l’Hotel Plaza, al costat de la sortida de l’estació “Espanya” de L1-L3 del Metro i L8 de FGC.


Descripció: Visita cultural de natura, paisatge i jardins pel Parc de Montjuïc de Barcelona, en grup reduït. Durada, unes 3 h aprox.


Professorat: Prof. Mireia Teixidó – Directora de Jarditours. Tècnic en Jardineria i Botànica per l’Escola de Jardineria Rubió i Tudurí de Barcelona.


Notes: Es recomanable portar un calçat còmode i adequat per camins de terra i portar aigua per anar bevent durant les passejades.


Itinerari:

Començarem la nostra visita d’avui fent una agradable passejada des de la Plaça d’Espanya, per la part baixa del Parc de Montjuïc i anirem pujant amb les escales automàtiques i els petits camins del parc, tot veient un seguit de racons curiosos amb una atractiva vegetació i un singular arbrat. La zona es va ajardinar i urbanitzar per l’Exposició Internacional de 1929.

Arribarem a la zona dels Jardins de Verdaguer (Mossèn Cinto). Aquests suggestius jardins, inaugurats el 1970, es troben situats en un lleuger pendent que proporciona una gran balconada sobre la ciutat i el mar. En dies clars fins i tot és possible veure el Montseny. La combinació de floracions suma a les vistes panoràmiques una gran bellesa cromàtica en el pas de les estacions. Per això s’ha convertit en un indret predilecte per al passeig i el descans.

Destaquen les espècies bulboses, com tulipes, narcisos, lliris d’aigua i altres plates rizomatoses i aquàtiques, amb parterres, grans extensions de gespa i petits estanys. Ressalten els grans arbres com les tipuanes, els plataners, els eucaliptus, els àlbers i els cedres.

Visitarem amb detall els jardins i explicarem les característiques de les flors, les plantes, el medi ambient i la vegetació. Completarem la sortida amb les vistes panoràmiques del Mar Mediterrani i de la ciutat de Barcelona, des de la zona dels jardins de Joan Brossa i Miramar.

Al finalitzar la sortida podrem baixar de nou a la ciutat amb el Funicular o amb els busos 55 i 150. Ens acomiadarem dels participants, tot desitjant guardar un bon record d’aquesta interessant sortida cultural.


Preu total de l’activitat: 24 €    

El preu inclou:

 • Visites i itineraris culturals amb els Professors del Centre Europeu.
 • Assistència dels Guies Acompanyants.
 • Entrades als llocs que s’indiquin als programes.
 • Assegurança mèdica per qualsevol incidència durant l’activitat.

 • Important: Per participar es necessari fer la inscripció prèvia i el pagament indicat amb suficient anticipació, ja que el grup es reduït i les places són limitades.

*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, en aquestes primeres sortides que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

 • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
 • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
 • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.

 

Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc
Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc
Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc
Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc
Senderisme MIRADORS MONTJUÏC
Senderisme MIRADORS MONTJUÏC
Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc
Taller de Bulbs
Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc
Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc