Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -29/04-10h

Baixar Ruta Barcelona romana Centre Europeu
Resum de l'Excursió
Cicle Descobrir Barcelona | Visites d'Art i Història / Matinal
Hora de sortida:
10:00
Data
Dj 29 abr. 2021
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Art | Història
Transport
A peu
Preu Total
10€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -29/04-10h
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dijous, 29 d'abril de 2021

 • Hora de sortida:

  10:00

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Art | Història

 • Transport:

  A peu

 • Preu Total:

  10€

 • Excursió Programada

CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA: LA BARCELONA ROMANA

Punt de trobada: sortida del metro de Plaça Catalunya – Pelai (L1, L3, FGC), davant del bar Zurich.

Preu socis: 10 €   –   Acompanyants / No-socis: 20 €  –  (El preu inclou les radioguies)

Notes: Grup reduït. Places limitades.


Descripció de la sortida: 

Recorrerem els principals indrets i vestigis de l’antiga Barcelona romana, llavors anomenada “Barcino”. La colònia fou fundada per l’emperador August al s.I aC sobre el Mont Tàber. Tot i ser una ciutat petita comparada amb Tarraco, disposava dels principals espais i edificis públics d’una urbs romana, com l’aqüeducte que li subministrava aigua, unes termes per a la salut i el lleure dels seus ciutadans i un fòrum presidit pel temple.

Des de l’inici la protegien unes muralles que en època baix-imperial calgué enfortir amb poderoses torres i portes. Als accessos, centenars de tombes i mausoleus, amb llurs inscripcions, pugnaven per captar un instant d’immortalitat en l’atenció dels caminants. Quan l’Imperi Romà caigué, la petita Barcino, gràcies a les seves imponents muralles, esdevingué la ciutat més important de la regió, una de les capitals dels visigots i seu episcopal.


CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA

L’objectiu d’aquest Cicle Cultural organitzat pel Centre Europeu de Barcelona, és donar a conèixer i divulgar l’art, la història, els museus, els jardins i el patrimoni urbà de la ciutat, a totes aquelles persones desitjoses de conèixer-lo en profunditat. El Programa s’estructura amb una sèrie de sortides, itineraris i visites temàtiques, sempre acompanyats amb Professors especialitzats i Guies experts. Participar en aquest Cicle és una bona ocasió per conèixer a fons la ciutat de Barcelona, i coincidir amb altres persones amb els mateixos interessos i aficions, en un agradable ambient d’amistat i cultura.


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. Les radioguies les portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost està INCLÒS en el preu d’aquesta sortida. No obstant això, i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús. En cas de no portar-los caldrà fer el pagament indicat de 1 € al lloc de visita.

 


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

 • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
 • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
 • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.
Ruta Barcelona romana Centre Europeu
Ruta Barcelona romana Centre Europeu