Informació Important dels Viatges Culturals del Centre Europeu 

Ens plau compartir amb tu les següents informacions relatives als Viatges Culturals del Centre Europeu.

 

Els països de la Unió Europea van aprovar al Parlament Europeu unificar els criteris per permetre la mobilitat de persones entre països a partir del proper 1 de Juliol. La principal mesura d’aquest acord és la creació del Certificat Covid Europeu.

 

1- Què és el Certificat Covid Europeu?

El Certificat Covid Europeu és un Certificat digital de la UE. És una acreditació que avala l’estat de vacunació de la persona, si ha passat la COVID-19 o si té una prova diagnòstica negativa recent.

Es tracta del document que pot ser requerit a la frontera, i que ha de permetre la mobilitat entre països europeus:

Aquest document certifica 3 aspectes:

  1. Certificat de Vacunació: indica vacuna i data de la última dosi rebuda. (Ja disponible a Catalunya via App “La meva Salut“)
  2. Certificat de Recuperació: que indica que la persona ha superat la Covid en els darrers 6 mesos. (Ja disponible a Catalunya via App “La meva Salut“)
  3. Certificat de Prova de Diagnòstic: la persona ha superat una PCR o un test d’antígens. (Properament a Catalunya via App “La meva Salut“)

2- El Certificat Covid Europeu és disponible a Espanya i a Catalunya? Com el puc obtenir?

Si, el Certificat Covid Europeu ja està disponible a Espanya i Catalunya. A Catalunya, qualsevol dels tres Certificats es descarrega a través de la app “La meva salut”, veure enllaç aquí. 

A dia d’avui, a Catalunya estan disponibles la descarrega del 1-Certificat de Vacunació i 2-Certificat de Recuperació i El 3- Certificat de Prova de Diagnòstic.

 

3- Quina mobilitat permetran els països a partir de l’1 de Juliol? És obligatori?

De manera unificada, el Certificat Covid Europeu permet viatjar entre països de la UE (+Suïssa i altres països associats) a tota persona que tingui vigent un dels tres Certificats.

Per mobilitat entre CCAA a territori espanyol no és necessari el Certificat Covid Europeu. No és obligatori tenir-lo, però garanteix la mobilitat a dins la UE a les persones tenidores.

 

4- Estratègia de Seguretat del Centre Europeu i requisits per viatjar. 

En base a l’anterior, i amb l’objectiu de realitzar el programa de viatges previst. Des de el Centre Europeu es vol garantir al màxim la seguretat dels participants en tots els viatges (nacionals i internacionals), i per tant s’ha dissenyat i implementat una estratègia de seguretat basada en els següents 4 eixos, seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, 

  1. Els participants als Viatges formaran un “grup bombolla de persones vacunades amb la pauta completa.
  2. En els desplaçaments en autocar, avió i qualsevol espai tancat seguirà sent obligatori l’ús de mascareta (recomanem FPP2)
  3. No es permet compartir habitació doble a persones desconegudes.
  4. Manteniment de la distància de seguretat i ús de gel hidroalcohòlic en tot moment i ús de la mascareta a l’aire lliure quan sigui obligatori.

Així doncs, per viatjar amb el Centre Europeu serà obligatori que el Viatger tingui la App “La meva Salut” descarregada al mòbil i disponible abans i durant tot el viatge. Dins la app, el viatger haurà de dur el 1-Certificat de Vacunació amb la pauta completa vigent.

 

5- Perquè el Centre Europeu no recomana la participació a persones amb el 2-Certificat de Recuperació o 3-Certificat de Prova de Diagnòstic?

Els viatges del Centre Europeu són en grup, i per tant les mesures van dirigides a vetllar per la seguretat del grup en el seu conjunt per sobre de situacions especifiques i individuals. La Junta Directiva del Centre Europeu considera que l’estratègia adequada per garantir aquest objectiu de seguretat és la de formar “grups bombolla de persones vacunades amb pauta completa”.

 

A més a més, el 2-Certificat de Recuperació o 3- Certificat de Prova de Diagnòstic, poden no ser efectius en algun moment. Segons l’acord del Parlament Europeu, si les dades de Covid empitjoressin, els països de la UE es reserven el dret a exigir una quarantena obligatòria, malgrat tenir el PCR negatiu o haver passat la malaltia. Atenent a que els viatges del Centre Europeu són en grup, des de la organització no podem córrer el risc que hi hagi persones que puguin veure’s obligades a fer una quarantena obligatòria, fet que no permetria un correcte desenvolupament del Viatge.

 

6- Assegurances de Viatge

  • Assegurança Inclosa d’Assistència: Tots els participants als viatges del Centre Europeu gaudeixen d’assegurança d’assistència mèdica durant el viatge inclosa en el preu. (Veure Condicions Generals de Reserva).
  • Assegurança Opcional de Cancel·lació:  Recomanem a totes les persones que contractin una assegurança opcional que cobreixi la cancel·lació d’un viatge per una causa mèdica (incloses les preexistents) o d’emergència familiar justificada abans d’un viatge. Cap assegurança cobreix la lliure cancel·lació sense motiu ni justificant. Al Centre Europeu posem a la disposició dels participants l’assegurança AXA VIP PLUS Preex., a un preu de 48€ addicionals per persona. Per contractar aquesta assegurança cal haver pagat el viatge en la seva totalitat. Contacta’ns per mail a info@centroeuropeo.com per més informació i la seva contractació.

Nota: Ambdues assegurances inclouen els casos positius de Covid.

 

Per qualsevol consulta o aclariment ens podeu contactar al 93 430 99 79 o per mail a info@centroeuropeo.com,

 

Salutacions cordials,

 

 

La Junta Directiva del Centre Europeu.

 

Nota de Descarrega Legal

Aquest document és només informatiu, i pot contenir errors d’interpretació. La informació ha sigut preparada amb les dades disponibles en data 16/06/21, i en base a les informacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, disponibles a la pàgina del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya disponible en aquest enllaç.

 

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar