Return Share
Peníscola, la ciutat màgica
Peníscola, la ciutat màgica
Compartir Post

Peníscola és una de les poblacions més agradables per descobrir del Mediterrani, un lloc on encara es respira la seva increïble història de milers d’anys.

Comencem la passejada per un espectacular barri antic localitzat sobre un tómbol rodejat pel mar. Les placetes i els carrerons empedrats, les casetes blanques, les ermites i les muralles, fan que aquest indret sigui ideal per viatjar al passat i entendre la seva rellevància al llarg dels segles. Molts personatges històrics han trepitjat els seus carrers, com Jaume I, El Papa Lluna, Felip V i Alfons XIII i han gaudit d’aquests mateixos paisatges que tu estàs veient.

La seva gran posició estratègica en el comerç i els conflictes armats, un clima suau, l’afluència de deus d’aigua dolça, van animar des de temps antics a diferents civilitzacions a instal·lar-se en aquest territori.

Foren ibers, fenicis, grecs, romans o bé cartaginesos, àrabs, ordes religiosos il·lustrats o carlins, molts trobaren en Peníscola un lloc on quedar-se. La referència més antiga sobre el nom de la ciutat era en grec, Chersonesos que data del segle IV a.c i que voldria dir Península. Més tard, de la traducció llatina del nom grec derivaria en “penis + iscola” traduït com “gairebé illa”, que s’aniria modificant fins a obtenir el nom actual de Peníscola.

Però els cinc-cents anys de domini musulmà van convertir a “Banaskula” àrab per Peníscola, en un rellevant port, que, amb la reconquesta cristiana va augmentar el seu poder.

Al segle XIV, es va acabar de construir el castell, sota la presència a la ciutat de la tot poderosa Orde del Temple, sobre les restes de l’antiga alcassaba àrab. Un castell inacabat i interromput a causa de l’abolició de la mateixa Orde pel Papa Climent V, artífex, juntament amb el rei de França, dels orígens de l’inici del Cisma d’Occident.

Més tard va ser Felip II qui va condicionar les muralles enfront de la pirateria a les nostres costes llevantines. La Torre Badum, torre de guaita enclavada en ple parc natural de la serra d’Irta, és un altre vestigi del pas de l’època imperial per aquestes terres.

Amb diferents guerres presents en el territori com van ser les de Successió, la d’Independència i les Guerres Carlines, vam arribar al segle XIX, època en què Peníscola perd la seva importància militar, ja que el seu arsenal és desmantellat i traslladat a Cartagena. Ara, quan passegis acompanyat/da dels nostres guies, podràs entendre encara millor, perquè aquesta ciutat que va donar la benvinguda a tothom, era tan anhelada.

I si vols  un altre racó curiós per visitar, et recomanem El Bufador de Peníscola. Un monument natural ubicat entre les muralles i les cases, que consisteix en un forat entre les roques que connecta directament amb el mar. Quan fa bon temps i el mar està tranquil, és molt relaxant escoltar les onades al bell mig dels carrers.

 

Pots veure més informació del Viatge que organitzem a Peníscola, les Terres de l’Ebre i la Costa dels Tarongers, fent clic aquí.

 

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar