Return Share
6 Racons Espectaculars de Sevilla
6 Racons Espectaculars de Sevilla
Compartir Post

Coneix ara 6 Racons espectaculars i bonics de la ciutat de Sevilla, desconeguts per a moltes persones  i que de ben segur t’agradaran.

 

Plaza del Cabildo

 

Al centre de Sevilla, trobem una de les places més amagades i boniques. A qui no li agrada descobrir petits racons desconeguts? No t’ho perdis i coneix la Plaza del Cabildo, on s’hi accedeix a través d’un passatge des de la popular avinguda de la Constitució. A només dues passes de la mateixa Catedral de Sevilla es troba aquesta plaça de forma semicircular formada per arcades que s’aixequen sobre columnes de marbre. Es caracteritza per ser molt tranquil·la i silenciosa, a excepció dels matins dels diumenges en què s’hi celebra el mercat ambulant de numismàtica i filatèlia on es poden adquirir segells, bitllets, monedes, medalles…

 

Plaza de América

 

Aquesta és una bonica plaça d’estil mudèjar construïda per a l’Exposició Iberoamericana del 1929. Coneguda popularment com “la plaça dels coloms”, està situada a l’interior del Parc de María Luisa i és un dels racons preferits pels sevillans per passejar. S’hi troben dos dels museus més emblemàtics de Sevilla, el Museu d’Arts i Costums Populars (d’estil mudèjar) i el Museu Arqueològic, tots dos projectats per l’arquitecte sevillà Aníbal González. A més, forma part de la plaça la Glorieta de Miguel de Cervantes, adornada amb ceràmiques recordant les seves obres més famoses.

 

Drassanes de Sevilla

 

La història d’aquestes drassanes comença després de la conquesta de Sevilla al segle XIII. Alfonso X el Sabio inicia la construcció de les drassanes especialitzades en la construcció de galeres. Aquests vaixells van jugar un paper rellevant en el control de l’estret de Gibraltar i la conquesta del Regne de Granada, el darrer regne andalusí a la península Ibèrica.

Fins al segle XV, les 17 naus d’aquest edifici s’ubicaven davant d’un sorral al costat de la riba del Riu. En caure en desús altres construccions van ocupar aquest sorral i les drassanes van quedar desvinculades del Guadalquivir.

 

Patio de las Banderas

 

No és un lloc fora del comú a visitar a Sevilla sinó un secret públic. Integrat a la llista per mèrits propis, al recinte dels Reales Alcázares, el Patio de Banderes porta acompanyant els sevillans durant dècades. El seu origen es remunta al segle X quan Abderramán III, llavors emir de Còrdova, va manar construir un palau que va ser conegut com la casa del Príncep. Amb el pas de les dècades i la reconquesta de Sevilla, Felip V va fer reformar l’espai per reconvertir-lo en armeria.

La seva forma actual, però, es remunta a una reforma integral que va patir amb motiu de l’Exposició Iberoamericana de 1929 i que va afectar profundament l’ordenació urbana de la ciutat. Hi ha poques estampes que representin millor la idiosincràsia sevillana que el Pati de Banderes: al centre els tarongers, l’olor fruital que desprenen i l’arquitectura dels edificis que l’acompanyen el converteixen en una autèntica meravella arquitectònica.

Calle Judería

 

El Barri de Santa Cruz acapara una gran quantitat de llocs amb encant, com per exemple el Carrer Judería, un dels racons que cal veure a Sevilla.Es tracta d’un llarg i estret carreró amb un traçat en ziga-zaga que discorre per sota de diverses porxades típiques de les construccions medievals. Comença al Pati de Banderes connectant la zona de la Catedral amb el barri de Santa Cruz.

El tram del Carrer Judería on es troba la placa a Luis Cernuda i una petita font construïda a la dècada de 1920 per l’arquitecte Juan Talavera Heredia, és el més bell i conegut, arribant a aparèixer a diversos anuncis publicitaris i pel·lícules, entre elles la coneguda “Ningú Coneix Ningú” d’Eduardo Noriega.

Hospital dels Venerables

 

L’Hospital dels Venerables, d’estil barroc,  va ser construït a l’última cambra del segle XVII. El seu emplaçament al cor del Barri de Santa Cruz, al costat del conjunt monumental de la Catedral, Giralda i l’Alcázar, fa que sigui una visita obligada. Es poden contemplar pintures de Juan de Valdés Leal i el seu fill Lucas a l’església o d’un jove Velazquez, de Zurbarán o Murillo a la col·lecció pictòrica del museu. També detaca el seu bell pati, barreja de claustre conventual i pati de casa sevillana.

 

Si vols conèixer Sevilla en profunditat, pots viatjar-hi amb nosaltres del 25 al 27 de Febrer de 2022. Més informació fent clic aquí.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar