Return Share
10 curiositats sobre Amsterdam i Holanda
10 curiositats sobre Amsterdam i Holanda
Compartir Post

Holanda √©s un pa√≠s petit amb una identitat i caracter√≠stiques pr√≤pies molt definides i √ļniques. A continuaci√≥ te n’expliquem 10 curiositats:

 

  • La bandera holandesa t√© tres franges de colors horitzontals: vermell, blanc i blau. En el Dia del Rei i el Dia de l’Alliberament molts ciutadans als Pa√Įsos Baixos pengen una bandera. Sovint, tamb√© ho fan quan el seu fill ha aprovat els ex√†mens finals de la secund√†ria, amb la motxilla escolar al costat. I quan el rei est√† a casa, la bandera est√† hissada sobre el palau.

 

  • Amb m√©s de 50 museus, Amsterdam t√© la concentraci√≥ m√©s gran de museus per quil√≤metre quadrat de tot el m√≥n i a Museumplein es pot visitar alguns dels museus m√©s importants de la ciutat com el Rijksmuseum o el Museu de Van Gogh.

 

  • Els Pa√Įsos Baixos √©s un pa√≠s d’aigua. T√© una l√≠nia costanera de m√©s de 450 quil√≤metres que voreja el mar del Nord. El 26% dels Pa√Įsos Baixos est√† per sota del nivell de la mar. El pa√≠s est√† travessat per tres grans rius: el Rin, el Mosa i l’Escalda. No menys de 4.400 km de rius, canals i llacs navegables. Durant segles, els Pa√Įsos Baixos han estat lluitant amb l’aigua: amb dics, obres hidr√†uliques i projectes de recuperaci√≥ de la terra. Per tal de crear m√©s espai per viure i m√©s terres agr√≠coles, es va crear una nova prov√≠ncia a for√ßa de drenar aigua: Flevoland.

 

  • El Carib holand√®s es refereix a tres “municipis especials’ dels Pa√Įsos Baixos: les illes de Bonaire, Sant Eustaqui i Saba, que estan en el Mar Carib. En el territori caribeny d’ultramar hi ha encara tres illes que pertanyen per separat al Regne dels Pa√Įsos Baixos: Aruba, Cura√ßao i San Martin. Fins al 2010 totes aquestes illes formaven conjuntament les Antilles Holandeses, un pa√≠s dins el Regne dels Pa√Įsos Baixos.

Vine aquest Desembre de viatge a Holanda, i coneix Amsterdam i el seu Festival de la Llum i visita alguns dels pobles més tradicionals del país. Fes aquí per més info.

 

  • Des de 1850 hi ha m√©s de 1.000 molins de vent repartits pel pa√≠s. S√≥n caracter√≠stics del paisatge holand√®s i un s√≠mbol de la lluita que el pa√≠s mant√© amb l’aigua.¬†Kinderdijk √©s el grup m√©s fam√≥s de molins tradicionals i forma part de la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

 

  • Es calcula que existeixen m√©s de 18 milions de bicicletes en un pa√≠s de 17 milions d’habitants. Aix√≤ mostra l’enorme cultura que t√© el pa√≠s amb aquest mitj√† de transport, que supera sobre manera a l’√ļs del cotxe o el transport p√ļblic. El municipi d’Utrecht va obrir un estacionament per a 12,500 bicicletes de tres plantes. Aquest √©s un dels m√©s grans del m√≥n del seu tipus i es troba localitzat sota la pla√ßa de l’estaci√≥ central.

 

  • La ciutat d’Amsterdam compta amb m√©s canals que Ven√®cia. A la capital neerlandesa se la coneix com “la Ven√®cia del nord”. De fet, Amsterdam alberga 165 canals que sumen 50 quil√≤metres de longitud total. La seva hom√≤loga italiana t√© aproximadament 150 canals.

 

 

  • A Amsterdam hi ha m√©s de 2500 cases flotants, moltes de les quals s’ofereixen com allotjament alternatiu als hotels t√≠pics. Se situen al llarg dels canals i el riu Amstel, i es construeixen sobre pontons de ciment. Compten amb totes les comoditats de les cases convencionals, com banys, cuines i dormitoris.

 

  • Alguna vegada t’has preguntat per qu√® hi ha tantes cases estretes a Amsterdam? Al segle XVII, la quantitat d’impostos que havien de pagar els ciutadans es determinava en funci√≥ de l’amplada de casa seva. El resultat d’aquest barem ha estat una infinitat de cases estretes, de quatre o cinc plantes. La casa m√©s estreta d’Amsterdam es troba a Oude Hoogstraat 22 i mesura nom√©s dos metres d’ample per cinc de profunditat.

 

  • La majoria dels edificis d’Amsterdam estan constru√Įts sobre pilons de fusta. Les seves longituds oscil¬∑len entre els 15 i els 20 metres. Les cases t√≠piques de centre de la ciutat tenen al voltant de 10 pilons en els seus fonaments, mentre que el Palau Reial s’assenta sobre m√©s de 13.500.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar