Vilapicina i el Turó de la Peira – 16/2

Baixar visita d'art va vilapicina
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
Vilapicina i el Turó de la Peira – 16/2
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

Vilapicina i el Turó de la Peira

Dissabte 16 de febrer 2019 a les 10 h.

Avui farem una atractiva sortida de la secció “Descobrir Barcelona” per endinsar-nos a Nou Barris. Veurem una part d’aquest extens districte, concretament la zona de Vilapicina que conserva un curiós nucli rural i poc conegut al voltant del santuari de Santa Eulàlia. Veurem exteriorment aquest conjunt que es considera el nucli urbà més antic de Nou Barris. Està format per una església, la masia de Can Basté, l’hostal de Ca n’Artés i dues cases adossades. Molt a prop també es conserva la Torre Llobeta, una antiga casa senyorial del s. XV.

Tot seguit descobrirem un altre sector del barri: el Parc del Turó de la Peira. Passejarem pel que és el parc més antic de Nou Barris i que gaudeix d’una vigorosa pineda, on es barregen pins blancs, pins pinyoners i velles oliveres. Desplegant-se pel vessant nord del Turó, acabarem la nostra visita al barri de Can Peguera, que conserva un conjunt que es coneix també com “les Cases Barates”. Recentment s’han protegit com a punt d’interès per a la ciutat. Són uns habitatges obrers d’una sola planta construïts a principis del segle XX, durant la dictadura de Primo de Rivera.

 

NOTES: Punt de trobada: Al Metro L4-L5 estació Maragall, a l’exterior de la sortida de la L5 de l’Av.Borbó al costat del quiosc.

visita d'art a Turó Peira
visita d'art a Torre Llobeta