Secrets i curiositats del Parc de la Ciutadella – 13/07/2019

Baixar sortida d'art castell dels tres dragons
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Tarda
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
Secrets i curiositats del Parc de la Ciutadella – 13/07/2019
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

Secrets i curiositats del Parc de la Ciutadella

Dissabte 13 de juliol a les 18 h.

Farem una interessant passejada per descobrir els racons i monuments més destacats de la Ciutadella. Parlarem de les curiositats que amaguen alguns dels seus monuments i de les escultures i personatges a qui representen.

La història del Parc és ben particular. En els seus terrenys Felip V hi va construir una gran ciutadella militar per controlar la ciutat l’any 1715. Per fer-ho es van enderrocar  part de les muralles i baluards de la ciutat i gran part del barri de la Ribera. L’any 1869 el general Prim va lliurar la ciutadella a Barcelona a condició que l’espai es dediqués a parc públic. La fortalesa militar va ser enderrocada i va esdevenir una zona verda, molt necessària en una Barcelona cada cop més massificada. L’arquitecte Josep Fontserè va ser l’artífex del primer projecte del Parc, ajudat per un jove Antoni Gaudí.

Un fet que va transformar radicalment La Ciutadella va ser la gran Exposició Universal del 1888, organitzada pel govern de l’alcalde Rius i Taulet. En el nostre recorregut passarem per indrets emblemàtics com la zona del Parlament amb la famosa escultura del “Desconsol”, la gran Cascada, el Castell dels Tres Dragons de Domènech i Montaner, l’Hivernacle, l’Umbracle, el curiós Mamut, el Llac, etc.


NOTES: Punt de trobada: Sota de l’Arc de Triomf de Barcelona. Per arribar-hi podeu utilitzar  el Metro Línia 1 (vermella) Arc de Triomf.

Servei de radioguies

Per poder fer més còmode aquesta sortida i per seguir els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona serà de 2 €. (pagament el mateix dia de la visita). El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.


AQUESTA VISITA ES REPETIRÀ ELS DIES:

Dissabte 6 de juliol – 18 hores

Divendres 12 de juliol – 18 hores

Dissabte 13 de juliol – 18 hores

Divendres 26 de juliol – 18 hores

sortida d'art a la ciutadella - prim
sortida d'art a la ciutadella - cascada