Tornar Reservar
Monestir - Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat del Vallès i el seu nucli històric -11/03-10h

SORTIDA AJORNADA a causa del confinament comarcal. Nova data: 21/03.

Sant Cugat del Vallès i el seu nucli històric -11/03-10h

Sant Cugat del Vallès i el seu nucli històric -11/03-10h

SORTIDA AJORNADA a causa del confinament comarcal. Nova data: 21/03.
Visites d'Art i Història
Art Passejada Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història

Matinal

Monestir - Sant Cugat del Vallès
Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

Sant Cugat del Vallès i el seu nucli històric -11/03-10h

SORTIDA AJORNADA a causa del confinament comarcal. Nova data: 21/03.

Activitat NO programada.

Punt de trobada: Estació FGC de Sant Cugat (Plaça Lluís Millet)

Nota: Podeu accedir a Sant Cugat amb els trens S1-S2 des de Plaça Catalunya, Provença, Gràcia, etc …  Cal preveure uns 30-45 mins de viatge.


Descripció:

Una agradable passejada cultural pel centre de Sant Cugat del Vallès, ciutat propera a Barcelona, de la que en queda separada pel massís de Collserola. En època romana ja hi trobem una fortalesa (Castrum Octavianum) que protegiria la Via Augusta. Tot i així el nucli actual no sorgeix fins a l’Edat Mitjana, quan es funda el cèlebre monestir dedicat a Sant Cugat (s.IX). A partir d’aquest moment, el cenobi s’anirà ampliant i enriquint, formant un conjunt amb parts romàniques i gòtiques. Tot plegat ho veurem passejant des de l’exterior, com també el palau de l’abat del monestir, el Mercat Vell (1911) i el celler modernista de Cèsar Martinell (1921). Una bona ocasió per sortir de Barcelona i descobrir l’encant dels monuments, places i carrerons de Sant Cugat del Vallès.


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies.

Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). D’altra banda, a partir d’ara i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.

Moltes gràcies per la teva comprensió i suport!

 


*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.