Passejada Cultural per Sant Andreu de Palomar -9/07 -18h

Baixar Sant Andreu, antic poble i actual barri de Barcelona
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Tarda
Hora de sortida:
18:00
Data
Dj 09 jul. 2020
Durada
Tarda
Tipus d'excursió
Història | Barris de Barcelona
Transport
A peu
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Passejada Cultural per Sant Andreu de Palomar -9/07 -18h
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dijous, 9 de juliol de 2020

 • Hora de sortida:

  18:00

 • Durada

  Tarda

 • Tipus d'excursió:

  Història | Barris de Barcelona

 • Transport:

  A peu

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Punt de Trobada: A la sortida del Metro L1 (vermella) Sant Andreu, situada al centre de la Plaça Orfila.


Avui us convidem a gaudir d’una passejada cultural pel barri de Sant Andreu de Palomar, per tal de descobrir la seva història, el seu origen i els seus racons amagats … un antic poble rural i ara un extens barri de Barcelona.

La primera notícia escrita que es té data de l’any 992, on es parla d’un lloc anomenat Palomar, i no és fins al 1034 que apareix també el nom de Sant Andreu, patró de la parròquia. Per tant estem parlant d’un indret amb molts anys d’història que no es va annexionar a Barcelona fins l’any 1897.

Passarem per llocs tan importants com la Plaça d’Orfila que va ser, durant gairebé mil anys, la plaça central del poble. Està presidida per la parròquia de Sant Andreu de Palomar, edifici neoclàssic que es va aixecar sobre l’antiga església gòtica, de la qual ja es tenia constància com a edifici romànic al s.X.

Però la imatge que tenim avui és el resultat de les transformacions industrials i urbanístiques que es van donar des de finals del segle XVIII, i especialment durant el segles XIX i XX, amb l’arribada d’importants empreses com la Fabra i Coats, La Maquinista, ENASA o Pegaso, etc …

Vine a Sant Andreu a descobrir la seva història i els seus llocs més emblemàtics!


NOTES: Passejada cultural. Durada, unes 2 h.


*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.


 

Sant Andreu, antic poble i actual barri de Barcelona
Sant Andreu, antic poble i actual barri de Barcelona