Passejada cultural per l’Avinguda del Tibidabo -21/6 -12h

Baixar Passegem per l'Avinguda Tibidabo
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Hora de sortida:
12:00
Data
Dg 21 juny 2020
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Passejada | Història
Transport
A peu
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Passejada cultural per l’Avinguda del Tibidabo -21/6 -12h
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Diumenge, 21 de juny de 2020

 • Hora de sortida:

  12:00

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Passejada | Història

 • Transport:

  A peu

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Us recomanem llegir les mesures de seguretat que seguirem en aquestes primeres activitats que apareixen al final de l’explicació.


En aquesta ocasió anirem cap a l’Avinguda Tibidabo per conèixer la seva història i passejar per part d’aquest bonic carrer, mentre observem i descobrim els edificis més destacats.


Per saber el perquè de la seva construcció, hem d’anar fins l’any 1897 i hem de parlar del metge barceloní Salvador Andreu. El doctor Andreu va aconseguir una gran fortuna gràcies a unes pastilles contra la tos i va projectar una idea que tenia al cap de feia temps: una gran avinguda d’aire parisenc, amb mansions i jardins, per passejar i respirar aire pur. Així neix aquest passeig de més d’un quilòmetre i mig de llarg, que comença a la Plaça John F. Kennedy i acaba a la Plaça Dr. Andreu – en al·lusió al creador de l’avinguda – travessant la Ronda de Dalt.


Passejar per aquí és realment un viatge al passat, ja que encara manté el disseny de ciutat enjardinada, amb algunes mansions privades, a banda i banda, per a les famílies més poderoses. El nostre recorregut començarà a la Plaça John F Kennedy on ja podrem observar una de les construccions més interessants: la Torre Andreu, més coneguda com La Rotonda, un antic hotel de caire modernista construït per Adolf Ruiz l’any 1906 i ampliat per Enric Sagnier el 1918.

Així, anirem avançant per tal de conèixer la resta de construccions modernistes de l’època, com la Casa Roviralta, una petita joia modernista coneguda com el Frare Blanc, o la Casa Fornells i la seva meravellosa torre-mirador. Hem de tenir en compte que, com va passar amb el Passeig de Gràcia per exemple, aquest espai es va convertir en un escenari on els millors arquitectes modernistes, com Josep Puig i Cadafalch, Joan Rubió i Bellvé, Enric Sagnier o Adolf Ruiz Casamitjana competien per mitjà de les seves creacions.


NOTES:

Punt de trobada: A la sortida de l’estació Av. Tibidabo dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), L7. Trobada al centre de la plaça John F. Kennedy


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

Passegem per l'Avinguda Tibidabo
Passegem per l'Avinguda Tibidabo
Passegem per l'Avinguda Tibidabo
Passegem per l'Avinguda Tibidabo