Museus de Barcelona: Els secrets de l’art de Miró – 08/06/19

Baixar sortida d'art a Joan Miró
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Museus de Barcelona: Els secrets de l’art de Miró – 08/06/19
Excursió no programada

Els secrets de l’art de Miró – La Fundació Miró – L’art a Montjuïc

Dissabte 8 de juny a les 10 h

Farem un viatge per l’univers particular de Joan Miró en el seu museu situat a Montjuïc. Descobrirem els seus símbols, formes i colors i moltes altres curiositats.
La Fundació Joan Miró va ser creada pel mateix artista amb un fons inicial constituït majoritàriament per la seva col·lecció privada, amb la voluntat d’establir a Barcelona un espai mironià de referència internacional. La Fundació va obrir al públic l’any 1975 per impulsar la recerca i els estudis sobre Miró i sobre art contemporani en general.

La Fundació està ubicada en un edifici projectat per Josep Lluís Sert i és un dels pocs exemples de museus del món en què artista i arquitecte estableixen un diàleg de complicitat entre l’obra i els espais que l’acullen. La col·lecció de la Fundació comprèn més de 14.000 obres, entre pintures, dibuixos, escultures, ceràmiques i tapissos. També compte amb altes obres d’art contemporani d’altres artistes, com les obres d’Alexander Calder.

Visitant aquest museu farem un recorregut a través dels paisatges vitals i artístics de Joan Miró. Descobrirem també la seva figura i aquells llocs Mont-roig primer i Mallorca després que seran determinants en la seva obra. Veurem com el vincle amb la terra i l’interès pels objectes quotidians i per l’entorn natural seran el rerefons de la majoria de les seves obres. Miró fugirà de l’academicisme i és difícil adscriure’l a cap moviment determinat.

NOTES: Punt de trobada: A l’andana de sortida del Funicular de Montjuïc. Accés per l’interior de l’estació del Metro estació Paral·lel, línies 2 i 3. Cal pagar l’entrada a la Fundació, uns 8 € aprox. (pagament insitu).


AQUESTA VISITA ES REPETIRÀ ELS DIES:
Dissabte 8 juny – 10 hores
Dijous 13 de juny – 10 hores
Diumenge 16 de juny – 10 hores
Dissabte 29 de juny – 10 hores

sortida d'art a Fundació Miró
sortida d'art a Fundació Miró art