L’escultor Frederic Marès i el seu museu – 21/2

Baixar Visita d'art a l'Estudi-biblioteca Frederic Marès
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
L’escultor Frederic Marès i el seu museu – 21/2
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

L’escultor Frederic Marès i el seu museu

Dijous 21 de febrer a les 10,00 h.

 

Avui farem una visita especial per conèixer la figura i l’obra de l’escultor català Frederic Marès i Deulovol, nascut a Portbou el 1893 i mort a Barcelona el 1991.

Per això visitarem el museu que porta el seu nom i en concret ens centrarem en la part dedicada a l’artista, l’estudi-biblioteca que exposa part de la seva obra.

El motiu d’aquesta visita és que al final del 2018 es van complir 70 anys de la inauguració oficial del Museu Frederic Marès i també els 125 anys del naixement de l’artista. Per celebrar-ho el museu ha inaugurat una nova museografia de l’espai que va ser el seu estudi i biblioteca. Aquesta millora en la retolació i el mobiliari expositiu ens permetrà conèixer millor la figura d’aquest prolífic escultor.

Aprofitarem també per veure, d’una forma més ràpida, la resta del museu, que conserva les col·leccions que reuní el seu fundador. Està situat en una part de l’antic Palau Reial dels comtes de Barcelona, al cor del Barri Gòtic. Hi trobem una extensa col·lecció d’escultura hispànica, des de l’època antiga fins al segle XIX. A part de les escultures, també  es mostren desenes de milers d’objectes que formen una gran col·lecció. S’hi poden trobar objectes com ara ventalls, pipes, rellotges, joies, fotografies, joguines…

I en sortir, amb qui ho vulgui, veurem algun exemple d’escultura pública que conservem de l’escultor a la nostra ciutat.

 

NOTES:  Punt de trobada: a la plaça de l’Àngel – a la sortida del Metro L.4 – Jaume I.– Cal pagar l’entrada al Museu: 2,40 € (pagament insitu).

 

visita d'art a Museu Marès
visita d'art a Museu Frederic Marès