Tornar Reservar

L’Avinguda Pearson a Pedralbes -24/04-10h

Una urbanització noucentista de luxe

L’Avinguda Pearson a Pedralbes -24/04-10h

L’Avinguda Pearson a Pedralbes -24/04-10h

Una urbanització noucentista de luxe
Visites d'Art i Història
Passejada Barris BCN
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història

Matinal

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

L’Avinguda Pearson a Pedralbes -24/04-10h

Una urbanització noucentista de luxe

Activitat NO programada.

Punt de Trobada: A la Creu de Pedralbes, a la vorera jardins banda muntanya. Hi podeu anar amb els busos 63, 78, H4 i V5 o també hi ha a uns 15 minuts l’estació dels FGC Reina Elisenda.

NOTES: En aquest recorregut hi ha algun tram de pujada.


Descripció: Des de la Creu de Pedralbes, situada a tocar del Monestir medieval de Pedralbes, iniciarem una passejada a través de l’Avinguda Pearson. Aquesta avinguda és la via principal d’una urbanització promoguda pels germans Buxó l’any 1915. Puja de forma sinuosa cap a la falda de Collserola, sota la Carretera de les Aigües i el Turó de Sant Pere Màrtir. El nom del carrer va ser dedicat a Frederick Stark Pearson, enginyer i financer americà, promotor de l’electrificació del país a través de diverses empreses, com la coneguda “la Canadenca”.

Les cases envoltades d’esplèndids jardins havien d’estar construïdes a 15 metres de la línia del carrer. L’estil de les construccions ja s’allunya del modernisme i ja dominarà l’estil Noucentista o altres formes més clàssiques amb un regust francès. Algunes de les cases també s’inspiren en la tradicional masia catalana. Aquesta exclusiva urbanització serà el lloc preferit de les famílies de l’alta burgesia de l’època.

Descobrirem altres edificis de la zona com són la Torre de Santa Caterina del segle XVII o la modernista Vil·la Hèlius. I també veurem una petita pedrera de la Petra Alba que va donar nom al barri.

 


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies.

Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). D’altra banda, a partir d’ara i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.


 

*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.