Tornar Reservar

La Ruta de Picasso -17/9

La vida bohèmia i modernista de "Els Quatre Gats"

La Ruta de Picasso -17/9

La vida bohèmia i modernista de "Els Quatre Gats"
Visites d'Art i Història
Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Visites d'Art i Història

Tarda

Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

La Ruta de Picasso -17/9

La vida bohèmia i modernista de "Els Quatre Gats"

Activitat NO programada.

PUNT DE TROBADA: 18,00 h – A la Plaça Urquinaona, a la sortida del Metro Urquinaona (L1 i L4) que hi ha al costat del quiosc al centre de la plaça.


Farem un recorregut per recordar els indrets de Barcelona que están vinculats amb l’artista Pablo Picasso. Coneixerem els llocs que va freqüentar quan hi vivia, en un recorregut exterior pels carrers de Ciutat Vella.

El pintor va viure i es va formar a Barcelona entre 1895 -quan hi arriba amb la seva família- i 1904 -quan marxa a París-. En el nostre recorregut començarem pels Quatre Gats, seguirem fins al curiós fris que va projectar pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, baixarem pel c/Avinyó, que va inspirar les seves Demoiselles i ens arribarem fins al passeig Colom, a tocar de mar, on visqué i hi tingué estudi.

“Els Quatre Gats”, va ser un lloc de trobada dels cercles modernistes i bohemis barcelonins del moment, freqüentat per Rusiñol, Casas o Utrillo. Entre aquests artistes consagrats s’hi despenjava sovint un jove d’ulls negres que tot i demostrar un gran talent encara havia d’emprendre el camí que el duria a convertir-se en un dels pintors més famosos i preuats de la Història.

Us animem a fer aquesta agradable passejada per conèixer els inicis d’un pintor universal que no va oblidar mai Barcelona.

NOTES: Passejada cultural. Durada unes 2 h.


Servei de radioguies:

Per fer més còmode la sortida i seguint els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona serà de 2 € (pagament el mateix dia de la visita i amb import exacte). El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

La Barcelona modernista i bohèmia