La Catedral del Mar – La Ribera – 20/12

Baixar palau barri gotic
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Hora de sortida:
10:30
Data
dj. 20 des. 2018
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Art
Transport
A peu
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
La Catedral del Mar – La Ribera – 20/12
Resum de l'excursió
 • Dates:

  dijous, 20 de desembre de 2018

 • Hora de sortida:

  10:30

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Art

 • Transport:

  A peu

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Dijous 20 desembre 2018 – Hora: 10,30 h

Punt de trobada: a la Plaça de l’Àngel – Via Laietana, a la sortida del Metro L4 – Jaume I

Radioguia: 2 € (pagament insitu).

Ens acostarem al centre històric per conèixer alguns dels seus racons a través de la novel·la d’ Ildefonso Falcones: “L’Església del Mar” (La Catedral del Mar, en castellà). Passejarem pels carrers i places i recordarem les diferents històries que els hi passen als seus protagonistes en aquestes ubicacions.

A més, aquesta novel·la ha estat de nou protagonista gràcies a la sèrie televisiva que s’ha fet basada en la seva història.

“La Catedral del Mar” situa diversos personatges a la Barcelona del segle XIV, un moment de plena expansió de la Corona Aragonesa. Es reviuen els moments durs d’aquell segle, com les pestes, les persecucions dels jueus, les guerres,… però també un moment de transformació de la ciutat de Barcelona, quan era un dels centres comercials més importants del Mediterrani.

Farem un recorregut exterior amb Santa Maria del Mar com a protagonista. A la novel·la s’explica el procés de construcció d’aquesta magnífica obra del gòtic català. També coneixerem els personatges que van estar involucrats en la seva construcció.

 

NOTES:

L’entrada a l’església de Santa Maria del Mar pot quedar afectada per causa d’esdeveniments litúrgics.

Servei de radioguies:

Per poder fer més còmode aquesta sortida i per seguir els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona serà de 2 €. (pagament el mateix dia de la visita). El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.

 

 

santa maria del mar
santa maria del mar