La Barcelona romana, d’August a Gal·la Placídia -28/1/20

Baixar Barcelona romana d'August a Gal·la Placídia
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
La Barcelona romana, d’August a Gal·la Placídia -28/1/20
Excursió no programada

Dimarts 28 gener 2020 – 10 h Lloc de trobada: A la sortida de metro de Plaça Catalunya, davant del Bar Zurich


Novetat al Programa: “Dimarts Històrics”

Els “Dimarts Històrics” són una nova activitat del Centre Europeu plantejada en el format de Cicle Cultural per aprofundir en el passat de Barcelona tot passejant pels seus carrers. Més enllà dels grans vestigis i obres artístiques, l’objectiu d’aquestes sortides és conèixer els episodis més importants d’una ciutat amb més de 2000 anys d’història. Així, mirarem de rescatar de l’oblit aquells fets i personatges que ens precediren situant-los en els seus escenaris, llocs que sota la fressa quotidiana en conserven la memòria. Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge pel temps i gaudir de la fabulosa història de Barcelona!


Cicle Dimarts Històrics – Part I: La Barcelona romana, d’August a Gal·la Placídia

La primera sortida està dedicada als orígens de la ciutat, la Barcino romana, des de la seva fundació per August (s.I aC) fins a la caiguda en mans dels bàrbars (s.V dC). Tractarem de les raons que dugueren a l’establiment d’una colònia sobre al Mont Tàber i com va evolucionar el seu rol a nivell regional. Transitarem des de la Via Augusta –entre vil·les i camps, fora muralles– resseguint la necròpolis on s’enterraven els seus habitants. Travessarem les muralles per la Porta Praetoria, on arribava l’aqüeducte que subministrava l’aigua a Barcino. Visitarem el fòrum, l’espai de poder de la ciutat romana, i el temple que el presidia. Parlarem d’aquells primers barcinonenses, de les seves cases i forma de vida. Finalment, recorrerem les imponents muralles baix-imperials, que malgrat el seu gruix no pogueren aturar l’esfondrament del món romà.

Servei de radioguies

Per fer més còmode la sortida i seguint els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona serà de 2€ (pagament el mateix dia de la visita). El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.

Ruta Barcelona romana Centre Europeu
Ruta Barcelona romana Centre Europeu
Barcelona romana d'August a Gal·la Placídia
Ruta Barcelona romana Centre Europeu
Ruta Barcelona romana Centre Europeu