La Barcelona Medieval -07/7 -10h

Baixar Barcelona medieval comtes reis
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Hora de sortida:
10:00
Data
Dt 07 jul. 2020
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Art | Història
Transport
A peu
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
La Barcelona Medieval -07/7 -10h
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dimarts, 7 de juliol de 2020

 • Hora de sortida:

  10:00

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Art | Història

 • Transport:

  A peu

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Lloc de trobada: Plaça de l’Àngel (sortida metro Jaume I – L4), davant l’Hotel Suizo


Novetat al Programa: “Dimarts Històrics”

Els “Dimarts Històrics” són una nova activitat del Centre Europeu plantejada en el format de Cicle Cultural per aprofundir en el passat de Barcelona tot passejant pels seus carrers. Més enllà dels grans vestigis i obres artístiques, l’objectiu d’aquestes sortides és conèixer els episodis més importants d’una ciutat amb més de 2000 anys d’història. Així, mirarem de rescatar de l’oblit aquells fets i personatges que ens precediren situant-los en els seus escenaris, llocs que sota la fressa quotidiana en conserven la memòria. Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge pel temps i gaudir de la fabulosa història de Barcelona!


Cicle Dimarts Històrics – Part 2: La Barcelona medieval, la ciutat dels comtes-reis

La segona sortida està dedicada a la Barcelona medieval, llavors coneguda com a Barchinona, des dels temps en què fou seu dels comtes carolingis fins que esdevingué el cor de la poderosa corona catalano-aragonesa, una de les principals potències mediterrànies al s.XIV. Recorrent els carrers i edificis que testimonien aquell passat, tractarem de l’estreta vinculació dels comtes-reis amb la ciutat, del paper que jugava l’Església, del procés de creixement urbà i la construcció de els noves muralles, dels orígens d’institucions com el Consell de Cent o la Diputació del General així com també dels diversos sectors que conformaven la societat barcelonina, la vida quotidiana de la població urbana i la situació de minories com els jueus.


Servei de radioguies:

Per fer més còmode la sortida i seguint els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona serà de 2€ (pagament el mateix dia de la visita). El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.


*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

Barcelona medieval comtes reis
Barcelona medieval comtes reis
Barcelona medieval comtes reis
Barcelona medieval comtes reis
Barcelona medieval comtes reis