Exposició “Feminismes” al CCCB – 26/10/2019

Baixar
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Exposició “Feminismes” al CCCB – 26/10/2019
Excursió no programada

Exposició “Feminismes” al CCCB

Dissabte 26 d’octubre – Nova hora: 16,45 h.

Punt de trobada: A la sortida del metro que hi ha al mig de la Plaça Universitat (Metro L1 i L2 Universitat)

Entrades: Cal pagar l’entrada, uns 6 € aproximadament. (Pagament el dia de la visita)

Anirem a veure una interessantíssima exposició al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB al voltant dels moviments feministes i la seva traducció en el món de l’art. Aquesta exposició contraposa el moviment feminista que va sorgir els anys setanta amb l’actual, per valorar els elements que tenen una continuïtat, els altres que han variat i fins i tot els que han canviat.

Precisament en aquesta exposició veurem aquella avantguarda feminista dels anys setanta. Una generació que van marcar un punt d’inflexió en el moviment feminista, i que es va traduir en un art trencador, tant per l’ús dels llenguatges i les formes com pel seu desafiament de les construccions de gènere, la reivindicació del dret a decidir sobre el propi cos i la denúncia de les violències masclistes.

A la mostra hi trobarem més de 200 obres de 73 artistes com ara Cindy Sherman, Helena Almeida, Ana Mendieta, Judy Chicago, VALIE EXPORT, Birgit Jürgenssen, Ketty La Rocca, ORLAN, Gina Pane, Martha Rosler o Martha Wilson.

I també trobarem obra d’artistes locals i actuals per veure aquest contrast amb el moviment feminista d’avui.

«Coreografies del gènere», és una part de l’exposició on es reflexiona sobre l’amplitud dels feminismes actuals i com es combinen cada cop més amb altres lluites contra les desigualtats com el racisme, l’homofòbia, la transfòbia, …