Els secrets del Barri d’Horta – 16/1/20

Baixar Descobrir el Barri d'Horta
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Els secrets del Barri d’Horta – 16/1/20
Excursió no programada

Dijous 16 gener 2020 – 10 h

Punt de trobada: Metro L5 Horta – sortida centre Plaça Eivissa


Avui seguirem descobrint barris de la ciutat de Barcelona. En aquesta ocasió ens acostarem al barri d’Horta que pertany al districte d’Horta-Guinardó. Limitat per part de Collserola, l’avinguda de l’Estatut, el carrer del Llobregós i el passeig de Fabra i Puig.


Avui dia, encara es diu “baixar a Barcelona” quan se surt del barri per anar cap al centre, com passa amb altres barris com Gràcia o Sants, ja que Horta era també un poble independent. Com a tal, té una església, un cementiri i, fins i tot, una riera que creua part de la població.


Parlarem d’aquesta història i de l’actual, veient què ha canviat i què es conserva encara. Un dels punts més interessants és la plaça d’Eivissa i els seus entorns, des de sempre un centre social ple de vida. També parlarem de la presència de les bugaderes al barri, un fet que va marcar el caràcter social del moment. Horta havia tingut sempre aigua dels torrents i rieres que baixaven de Collserola, això va ser aprofitat per algunes dones per convertir l’activitat domèstica de rentar roba en una professió. Tal va ser l’èxit que hi va haver autèntiques nissagues de fins a tres i quatre generacions.


Veniu a descobrir la història d’Horta a través del barri, us hi esperem!


 

Barri Horta
Horta bugaderes