Tornar Reservar
sortida d'art a la ciutadella

El Parc de la Ciutadella, història i curiositats -20/6 -12h

Els secrets de la Ciutadella de Barcelona

El Parc de la Ciutadella, història i curiositats -20/6 -12h

El Parc de la Ciutadella, història i curiositats -20/6 -12h

Els secrets de la Ciutadella de Barcelona
Visites d'Art i Història
Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Visites d'Art i Història

Matinal

sortida d'art a la ciutadella
Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

El Parc de la Ciutadella, història i curiositats -20/6 -12h

Els secrets de la Ciutadella de Barcelona

Activitat NO programada.

Us recomanem llegir les mesures de seguretat que seguirem en aquestes primeres activitats que apareixen al final de l’explicació.


Avui farem una interessant passejada per descobrir la història i els monuments més destacats de la Ciutadella.


La història del Parc és ben particular. En els seus terrenys Felip V hi va construir una gran ciutadella militar per controlar la ciutat l’any 1715. Per fer-ho es van enderrocar  part de les muralles i baluards de la ciutat i gran part del barri de la Ribera. L’any 1869 el general Prim va lliurar la ciutadella a Barcelona a condició que l’espai es dediqués a parc públic. La fortalesa militar va ser enderrocada i va esdevenir una zona verda, molt necessària en una Barcelona cada cop més massificada. L’arquitecte Josep Fontserè va ser l’artífex del primer projecte del Parc, ajudat per un jove Antoni Gaudí.


Un fet que va transformar radicalment La Ciutadella va ser la gran Exposició Universal del 1888, organitzada pel govern de l’alcalde Rius i Taulet. En el nostre recorregut passarem per indrets emblemàtics com la zona del Parlament amb la famosa escultura del “Desconsol”, la gran Cascada, el Castell dels Tres Dragons de Domènech i Montaner, el curiós Mamut, el Llac, els exteriors del Zoo, etc.


NOTES: Punt de trobada: Sota de l’Arc de Triomf de Barcelona. Per arribar-hi podeu utilitzar  el Metro Línia 1 (vermella) i Renfe Arc de Triomf.


 

Presentació del viatge

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants, de forma que quedi l’aforament amb un 50-60 %  de la seva capacitat, de forma que quedaran suficients places vacants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

sortida art a Ciutadella
sortida d'art castell dels tres dragons