Tornar Reservar

El Palau Maricel – Sitges – 28/09

El somni americà – Arquitectura noucentista a Sitges

El Palau Maricel – Sitges – 28/09

El Palau Maricel – Sitges – 28/09

El somni americà – Arquitectura noucentista a Sitges
Visites d'Art i Història
Art
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Visites d'Art i Història

Matinal

Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

El Palau Maricel – Sitges – 28/09

El somni americà – Arquitectura noucentista a Sitges

Activitat NO programada.

Dissabte 28 setembre 2019 – Punt de trobada: A les 9,20 h davant de les taquilles RENFE de Passeig de Gràcia (Aragó), en el vestíbul gran on hi ha el bar. Cal comprar el bitllet.


Avui anirem a la vila marinera de Sitges, una de les poblacions de costa més boniques situades a prop de Barcelona. A principis de segle, Sitges va fer un canvi quan artistes com Santiago Rusiñol o Ramón Casas hi van arribar, hi van restaurar algunes cases de pescadors i hi van fer diverses festes i activitats artístiques. Des de llavors Sitges ha estat sempre una vila lligada a l’art i la cultura.

Atret per aquest grup d’artistes el col·leccionista nord-americà Charles Deering va construir al Racó de la Calma, al costat del Cau Ferrat, un palau que fos també residència i museu. Va encarregar les obres a l’artista Miquel Utrillo, que havia viscut amb Rusiñol els primers anys de París i que compartia en molts aspectes la seva visió artística.
L’edifici del nou palau va utilitzar les ruïnes de l’antic Hospital de Sant Joan, del segle XIV, i un conjunt de cases de pescadors. Construït entre 1913 i 1918, l’edifici va aprofitar part de la construcció medieval i de les cases de pescadors i va sorgir un palau d’estil noucentista. L’edifici queda separat pel carrer Fonollar, i per tant un pont connecta les dues parts.

Durant la nostra visita coneixerem curiositats de l’arquitectura i història d’aquest emblemàtic edifici. Recorrerem les seves sales, des del Saló d’Or i el Saló Blau fins a les terrasses i el claustre, des d’on s’aprecien unes vistes privilegiades del Mediterrani.


NOTES: La visita al Palau Maricel pot quedar afectada per algun acte públic, afectant algun dels seus espais visitables. En aquest cas s’informarà el grup abans de l’entrada.- Entrades i visites: 5 € (pagament insitu).