El Barri del Clot, història i curiositats -18/6 -10h

Baixar
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Hora de sortida:
10:00
Data
Dj 18 juny 2020
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Passejada | Història
Transport
A peu
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
El Barri del Clot, història i curiositats -18/6 -10h
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dijous, 18 de juny de 2020

 • Hora de sortida:

  10:00

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Passejada | Història

 • Transport:

  A peu

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Us recomanem llegir les mesures de seguretat que seguirem en aquestes primeres activitats que apareixen al final de l’explicació.


El barri del Clot és ple d’història i memòria, ja que es tracta d’un dels nuclis més antics del Districte de Sant Martí. Abans d’annexionar-se a Barcelona, era un territori amb un fort caràcter rural, ric en horts i molins que es disposaven a prop del Rec Comtal. Això es va mantenir fins al segle XIX, quan s’hi van instal·lar les primeres farineres, seguides per indústries tèxtils, adoberies, bòbiles, etc. i la població va anar creixent ràpidament, moment en el qual es decideix també fer un Ajuntament al centre de la població.

Durant el nostre recorregut anirem descobrint el patrimoni que ens queda d’aquest passat i com ha anat evolucionant fins al dia d’avui, mentre caminem entre els carrers del barri. Podrem veure les cases de planta baixa i pis construïdes per als treballadors i menestrals, la plaça del mercat, el parc del Clot amb restes del passat industrial …


NOTES:

PUNT DE TROBADA: Av. Meridiana-Aragó, a la sortida de l’estació El Clot-Aragó de Renfe i del metro L1-L2 estació el Clot (al costat de la Xurreria).


*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

barri clot
clot