Tornar Reservar
PDF
La ruta dels templers

Dimarts històrics: La ruta dels Templers -20/07-18h

Els cavallers medievals a Barcelona

Dimarts històrics: La ruta dels Templers -20/07-18h

Dimarts històrics: La ruta dels Templers -20/07-18h

Els cavallers medievals a Barcelona
Visites Art i Història
Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.

Resum del viatge

Visites Art i Història

Tarda

La ruta dels templers
Visites Art i Història | Activitat Club Cultural.

Dimarts històrics: La ruta dels Templers -20/07-18h

Els cavallers medievals a Barcelona

Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.

ELS DIMARTS HISTÒRICS – ESPECIAL ESTIU : LA RUTA DELS TEMPLERS A BARCELONA

Punt de trobada: sortida del metro de Plaça Catalunya – Pelai (L1, L3, FGC), davant del bar Zurich.


Descripció de la sortida:

Dins del cicle dels dimarts històrics, us oferim aquest Especial d’Estiu, ja que serà una ruta fora del curs anual habitual.

Farem una ruta pel centre de Barcelona per parlar dels templers i altres cavallers i ordes medievals i la seva relació amb la ciutat. Els ordes militars van ser creats el s. XI per defensar els pelegrins que anaven a Terra Santa. Els seus membres eren a la vegada monjos i soldats, i vivien amb el vot de pobresa, obediència i castedat. Descobrirem la curiosa història d’aquests ordes militars i intentarem defugir d’aquells falsos mites i llegendes que sempre han envoltat als templers i altres ordes.

Presentació de l’activitat:

Els “Dimarts Històrics” són una nova activitat del Centre Europeu plantejada en el format de Cicle Cultural per aprofundir en el passat de Barcelona tot passejant pels seus carrers. Més enllà dels grans vestigis i obres artístiques, l’objectiu d’aquestes sortides és conèixer els episodis més importants d’una ciutat amb més de 2000 anys d’història. Així, rescatarem de l’oblit aquells fets i personatges que ens precediren situant-los en els seus escenaris, llocs que sota la fressa quotidiana en conserven la memòria.

De tot plegat en parlarem al llarg d’aquestes sortides dels “Dimarts històrics” tot caminant pels carrerons i placetes de la Barcelona antiga i aturant-nos davant d’alguns dels indrets i edificis més rellevants per entendre la Barcelona moderna i els fets que s’hi succeïren.

Una bona manera de conèixer la nostra història allà mateix on la van viure els seus protagonistes. Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge pel temps i gaudir de la fabulosa història de Barcelona !!


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies.

Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). D’altra banda, a partir d’ara i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.

Moltes gràcies per la teva comprensió i suport!


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

. Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
. Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
. Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.