Dimarts històrics: La Barcelona del segle XIX -27/04-10h

Baixar
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Hora de sortida:
10:00
Data
Dt 27 abr. 2021
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Història
Transport
A peu
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Dimarts històrics: La Barcelona del segle XIX -27/04-10h
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dimarts, 27 d'abril de 2021

 • Hora de sortida:

  10:00

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Història

 • Transport:

  A peu

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Punt de trobada: A la sortida de metro “Sant Antoni” (L2) (Ronda Sant Antoni cantonada c/Comte d’Urgell)


Descripció de la sortida:

El s.XIX és un període marcat pel pas d’un règim absolutista de base agrària a un de liberal que es consolida de la mà de la industrialització. Els grans canvis que acompanyen aquest procés es produeixen enmig d’una gran inestabilitat política, amb freqüents esclats populars i conflictes que es “resolen” per les armes. Al llarg d’aquest segle Barcelona s’allibera de les muralles que l’encotillen, s’eixampla absorbint els antics pobles del pla, es posa de gala com a amfitriona de l’Exposició Universal de 1888 i s’embelleix amb la frescor del modernisme. A banda de les complicades vicissituds polítiques d’aquell temps, que tot just perfilarem, durant la sortida realitzarem una panoràmica sobre la transformació social, cultural i urbanística que viu Barcelona al s.XIX tot recorrent els indrets que en foren testimoni i els seus protagonistes.


Presentació de l’activitat:

Els “Dimarts Històrics” són una nova activitat del Centre Europeu plantejada en el format de Cicle Cultural per aprofundir en el passat de Barcelona tot passejant pels seus carrers. Més enllà dels grans vestigis i obres artístiques, l’objectiu d’aquestes sortides és conèixer els episodis més importants d’una ciutat amb més de 2000 anys d’història. Així, rescatarem de l’oblit aquells fets i personatges que ens precediren situant-los en els seus escenaris, llocs que sota la fressa quotidiana en conserven la memòria.

De tot plegat en parlarem al llarg d’aquestes sortides dels “Dimarts històrics” tot caminant pels carrerons i placetes de la Barcelona antiga i aturant-nos davant d’alguns dels indrets i edificis més rellevants per entendre la Barcelona moderna i els fets que s’hi succeïren.

Una bona manera de conèixer la nostra història allà mateix on la van viure els seus protagonistes. Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge pel temps i gaudir de la fabulosa història de Barcelona !!


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies.

Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). D’altra banda, a partir d’ara i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.

Moltes gràcies per la teva comprensió i suport!

 


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

 • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
 • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
 • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.