Tornar Reservar
PDF

Dimarts Històrics – La Barcelona de la Il·lustració -5/07/22 -10h

Passejada Cultural: La puixança barcelonina durant el Segle de les Llums

Dimarts Històrics – La Barcelona de la Il·lustració -5/07/22 -10h

Dimarts Històrics – La Barcelona de la Il·lustració -5/07/22 -10h

Passejada Cultural: La puixança barcelonina durant el Segle de les Llums
Visites Art i Història
Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.

Resum del viatge

Visites Art i Història

Matinal

Visites Art i Història | Activitat Club Cultural.

Dimarts Històrics – La Barcelona de la Il·lustració -5/07/22 -10h

Passejada Cultural: La puixança barcelonina durant el Segle de les Llums

Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Programa: “Dimarts Històrics”

Els “Dimarts Històrics” són una activitat del Centre Europeu plantejada en el format de Cicle Cultural per aprofundir en el passat de Barcelona tot passejant pels seus carrers. Més enllà dels grans vestigis i obres artístiques, l’objectiu d’aquestes sortides és conèixer els episodis més importants d’una ciutat amb més de 2000 anys d’història. Així, mirarem de rescatar de l’oblit aquells fets i personatges que ens precediren situant-los en els seus escenaris, llocs que sota la fressa quotidiana en conserven la memòria. Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge pel temps i gaudir de la fabulosa història de Barcelona!

Cicle Dimarts Històrics – Part 5: la Barcelona de la Il·lustració

Després de la derrota de 1714, que comporta la supressió de les institucions i lleis catalanes, Catalunya es troba destrossada i sotmesa a una forta repressió que es materialitza en la Ciutadella borbònica de Barcelona. Mig segle més tard, a mitjans del s.XVIII, quan ja circulen les idees il·lustrades, s’engeguen institucions com la Junta de Comerç, que vetlla per la recuperació econòmica i la modernització del país. L’obertura del comerç amb Amèrica, on s’exporten els teixits d’indianes que surten del port de Barcelona, afavoreix la represa de la ciutat. La vida barcelonina transcorre a la Rambla, on s’hi basteixen sumptuosos palaus. Al Calaix de Sastre, el baró de Maldà relata el seu dia a dia i pren el pols d’una societat dinàmica, oberta i rebel que ja gosa tornar a aixecar-se contra l’autoritat. L’any 1808 Napoleó pren el control de Barcelona, que mantindrà -malgrat la cruesa de la Guerra del Francès- fins a la retirada de les tropes franceses el 1814.


  • Punt de trobada: sortida de metro Sant Antoni amb c/Urgell (L2)
  • Finalització de la sortida: Pla de Palau (metro Barceloneta, L4)

Servei de radioguies

Per fer més còmode la sortida i seguint els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els Professors i Guies el mateix dia de la visita. El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.


  • Lloguer de radioguies: 2 € – Import que els Professors i Guies recolliran al lloc.
  • Auriculars: 1 € – Es recomana dur els propis per no haver de comprar-los.
Detalls del preu
El preu inclou
  • Organització, explicacions i guiatge pels Professors del Centre Europeu.

El preu NO inclou
  • Lloguer de radioguies: 2 € – Import que els guies recolliran al lloc.
  • Auriculars: 1 € – Es recomana dur els propis per no haver de comprar-los.
Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats daquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que podeu consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer després el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No es poden guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia amb autocar, una vegada efectuada la inscripció i confirmada, es procedirà, a continuació, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import sempre haurà d’estar pagat abans de la sortida.

Als Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o pagament a compte de reserva (que indica a cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada a cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades.

Assegurança de Viatge

Assegurança de viatge

En tots els nostres viatges de més d´un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l´assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació sobre això. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, sigui quina sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar a tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, mort familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa . La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, haurà de pagar-la al moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu és només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, i la relació contractual és entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també podeu contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la vostra elecció.

Punt de trobada: sortida de metro Sant Antoni amb c/Urgell (L2)

Finalització de la sortida: Pla de Palau (metro Barceloneta, L4)