Tornar Reservar
PDF

Dimarts Històrics: 1854 … ¡Abajo las murallas! – 18/10/22 – 17h

El traçat, enderrocament i pervivència de la muralla medieval i moderna de Barcelona (s.XIII-1854)

Dimarts Històrics: 1854 … ¡Abajo las murallas! – 18/10/22 – 17h

Dimarts Històrics: 1854 … ¡Abajo las murallas! – 18/10/22 – 17h

El traçat, enderrocament i pervivència de la muralla medieval i moderna de Barcelona (s.XIII-1854)
Visites Art i Història
Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  Dimarts, 18 octubre 2022

 • image description Durada

  Tarda

 • image description Hora de sortida

  17:00

 • image description Transport

  Metro | A peu

 • image description Idioma

  Català

 • image description Ocupació

  Inscripcions obertes

 • image description Lloc de trobada

  Sortida del metro Sant Antoni amb c/Urgell (L2)

 • image description Què trobarem

  Una interessant sortida històrica en la que parlarem del traçat, enderrocament i pervivència de la muralla medieval i moderna de Barcelona (s.XIII-1854)

Resum del viatge

Visites Art i Història

Tarda

Visites Art i Història | Activitat Club Cultural.

Dimarts Històrics: 1854 … ¡Abajo las murallas! – 18/10/22 – 17h

El traçat, enderrocament i pervivència de la muralla medieval i moderna de Barcelona (s.XIII-1854)

Una interessant sortida històrica en la que parlarem del traçat, enderrocament i pervivència de la muralla medieval i moderna de Barcelona (s.XIII-1854)

Lloc de trobada:

Sortida del metro Sant Antoni amb c/Urgell (L2)

 • Dia de sortida

  Dimarts, 18 octubre 2022
 • Hora de sortida

  17:00
 • Transport

  Metro | A peu
 • Preu socis

  Gratuïta per socis
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Una interessant sortida històrica en què…


 • Descobrirem els trams que queden de la muralla medieval i moderna de Barcelona
 • Compartirem fotografies i dibuixos dels trams de muralla desapareguts
 • Explicarem els motius que conduiren als barcelonins a reclamar l’enderrocament (1854)

Programa: “Dimarts Històrics”

Els “Dimarts Històrics” són una activitat del Centre Europeu plantejada en el format de Cicle Cultural per aprofundir en el passat de Barcelona tot passejant pels seus carrers. Més enllà dels grans vestigis i obres artístiques, l’objectiu d’aquestes sortides és conèixer els episodis més importants d’una ciutat amb més de 2000 anys d’història. Així, mirarem de rescatar de l’oblit aquells fets i personatges que ens precediren situant-los en els seus escenaris, llocs que sota la fressa quotidiana en conserven la memòria. Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge pel temps i gaudir de la fabulosa història de Barcelona!


Cicle Dimarts Històrics – Part 1: ¡Abajo las murallas! (1854)

A mitjans del s.XIX la puixant Barcelona es troba encara encotillada pel circuit de muralles medieval. En un context d’esclats populars, inestabilitat política i greus epidèmies, mentre proliferen els vapors que enfosqueixen de fum i sutge el cel de la ciutat, els barcelonins comencen a reclamar l’enderrocament de les muralles, reivindicació que topa amb la negativa de les autoritats per raons militars. Finalment, l’any 1854 –per apaivagar la revolta de les selfactines– s’inicien les esperades obres d’enderrocament dels antics baluards, portes i murs i Barcelona pot respirar i estendre’s, alleujada, pel pla que la envolta: neix l’Eixample (1859). De tot plegat en parlarem recorrent els escenaris dels fets i els punts on se’ns conserven alguns dels trams de la muralla que va protegir Barcelona durant segles.


 • Punt de trobada: sortida de metro Sant Antoni amb c/Urgell (L2) – Final de l’activitat al Metro Barceloneta L4

Servei de radioguies

Per fer més còmode la sortida i seguint els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els Professors i Guies el mateix dia de la visita. El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.

 • Lloguer de radioguies: 2 € – Import que els Professors i Guies recolliran al lloc.
 • Auriculars: 1 € – Es recomana dur els propis per no haver de comprar-los.
Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Sortida gratuïta pels membres del Club Cultural Centre Europeu.

El preu NO inclou
 • Lloguer de radioguies: 2 € – Import que els guies recolliran al lloc.
 • Auriculars: 1 € – Es recomana dur els propis per no haver de comprar-los.
Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats daquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que podeu consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer després el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No es poden guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia amb autocar, una vegada efectuada la inscripció i confirmada, es procedirà, a continuació, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import sempre haurà d’estar pagat abans de la sortida.

Als Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o pagament a compte de reserva (que indica a cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada a cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades.

Assegurança de Viatge

Assegurança de viatge

En tots els nostres viatges de més d´un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l´assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació sobre això. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, sigui quina sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar a tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, mort familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa . La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, haurà de pagar-la al moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu és només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, i la relació contractual és entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també podeu contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la vostra elecció.

Sortida de metro Sant Antoni amb c/Urgell (L2)