Descobrim Sant Just Desvern – 04/04/20

Baixar
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Hora de sortida:
10:00
Data
Ds 04 Abr 2020
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Art | Història
Transport
Transport Públic
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Descobrim Sant Just Desvern – 04/04/20
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dissabte, 4 d'Abril de 2020

 • Hora de sortida:

  10:00

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Art | Història

 • Transport:

  Transport Públic

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Dissabte 4 d’abril de 2020 – Puntualment a les 10,00 h – Atenció: El tramvia surt a les 10,04 h.

PUNT DE TROBADA: A la parada origen del tramvia (TRAMBAIX ) de la Plaça Francesc Macià – Agafarem la línia T3 i baixarem a la Rambla de St. Just.


Dins de les visites que anem programant al Centre Europeu per anar coneixent els pobles i el patrimoni situat a prop de Barcelona, aquesta vegada descobrirem la història i monuments del municipi de Sant Just Desvern.

Sant Just té una gran quantitat de parcs i zones verdes i a més el seu nucli urbà està situat al costat de Collserola, de fet, la meitat del terme municipal és parc natural. Això fa que es pugui gaudir de rutes naturals a través d’aquest entorn natural on a més s’hi pot trobar llocs tan interessants com La Penya del Moro amb les restes del poblat iber.

Avui però farem un recorregut a través del seu nucli urbà per anar descobrint la seva història i edificis més destacats.

El document més antic on surt Sant Just Desvern es del 8 de desembre de l’any 965 i en aquell moment rebrà el nom de Villa Birce. Aquesta forma derivarà a Berce i després amb les variants gràfiques medievals Verz, Vers o Verç. D’aquí vindrà el nom actual Desvern, on curiosament perviu encara l’article salat.

En el recorregut que farem avui descobrirem exteriorment edificis com l’església dels sants Just i Pastor. Es troba a la plaça de l’Església entre el carrer de l’Església, el carrer Bonavista i el carrer de Carles Mercader. Aquí es va començar a formar el nucli històric del què esdevindria el poble de Sant Just amb una sèrie de primeres masies al voltant seu en l’espai de la sagrera.

Una d’aquestes primeres masies amb origen al segle XV és Can Ginestar. Amb el temps ha anat tenint diverses reformes com la que va fer l’arquitecte Marcel·lià Coquillat i Llofriu transformant-la en un edifici modernista amb clares influències neogòtiques. També destaca Can Sagrera amb un estil entre modernista i noucentista amb tendències d’inspiració barroca.

I un dels edificis contemporanis més destacats és el Walden 7. Aquest projecte va néixer l’any 1970, com un intent de materialitzar una utopia. L’edifici va ser dissenyat per un grup d’enginyers, psicòlegs, filòsofs i arquitectes, entre els quals hi havia Ricard Bofill.

Una interessant sortida per conèixer un dels pobles més atractius dels voltants de Barcelona !