Descobrir Barcelona: El Barri de Sant Ramon – 15/06/19

Baixar sortida d'art a esglesia Sant Ramon Nonat
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Descobrir Barcelona: El Barri de Sant Ramon – 15/06/19
Excursió no programada

Descobrir Barcelona – El desconegut barri de Sant Ramon

Dissabte 15 de juny a les 17 h.

Descobrirem una part del barri de La Maternitat i Sant Ramon, situat en el districte de les Corts. El fet de situar-se allunyat de la ciutat i del preu baix els seus solars va afavorir que s’instal·lessin clubs esportius com el del FC Barcelona, el Campus Sud de la Universitat o institucions benèfiques com la Maternitat. Aquests equipaments ocupen la part més gran del barri, però nosaltres descobrirem la part de Sant Ramon, que és el sector més residencial.

Sant Ramon es troba a la part fronterera amb Sants-Badal i amb l’Hospitalet de Llobregat, entre la Travessera de les Corts i l’avinguda de Madrid.

El nom d’aquest barri ve de la parròquia de Sant Ramon Nonat, d’estil neoromànic i obra de l’arquitecte Enric Sagnier. Al voltant de l’església i perpendiculars a l’avinguda de Sant Ramon, es disposen tot un seguit de passatges que han originat un autèntic i singular barri de casetes unifamiliars de planta baixa. Veurem alguns d’aquests exemples de les cases centenàries dels obrers i també alguns passatges com el de Xile.

NOTES: Punt de trobada: A la sortida del metro Collblanc de la Línia 5 del metro (línia blava). A la sortida de l’Av. Sant Ramon.

AQUESTA VISITA ES REPETIRÀ ELS DIES:

Dissabte 15 de juny – 17 hores
Diumenge 16 de juny – 10 hores
Dijous 20 de juny – 10 hores
Dissabte 29 de juny – 17 hores

sortida d'art a Les corts
sortida d'art a passatge xile