Descobrir Barcelona: De la Plaça Sanllehy a Can Baró -28/09

Baixar
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Tarda
Hora de sortida:
17:00
Data
Ds 28 Set 2019
Durada
Tarda
Tipus d'excursió
Passejada
Transport
A peu
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Descobrir Barcelona: De la Plaça Sanllehy a Can Baró -28/09
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dissabte, 28 de Setembre de 2019

 • Hora de sortida:

  17:00

 • Durada

  Tarda

 • Tipus d'excursió:

  Passejada

 • Transport:

  A peu

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Dissabte 28 setembre 2019 – Punt de trobada: 17 h al centre de la plaça de Sanllehy.


Notes: Per accedir-hi hi podeu anar amb els autobusos 24 – D40 – V19. La parada de metro més propera és Alfons X de la línia groga L4, tot i que per arribar a la plaça cal fer un tram de pujada.


Descripció: Descobrirem el desconegut barri de Can Baró, un barri que està entre el populós Carmel i la més residencial zona del Guinardó. Situat als peus del Turó de la Rovira.

El seu nom ve d’una masia amb el mateix nom, datada del segle XVII, que actualment és un centre educatiu. La zona pertanyia antigament a Sant Martí de Provençals fins que va ser integrada a Barcelona el 1897.

El que en un inici havia de ser un barri d’estiueig, amb les allaus migratòries dels anys 50 i 60, el barri es va omplir de grans edificacions, en carrers petits i desnivellats. Fins i tot s’hi féu un barri de barraques a peu de la bateria, que va sobreviure fins als anys 80.

Iniciarem el nostre recorregut a la plaça Sanllehy i tot seguit caminarem pels carrers del barri on hi descobrirem algunes de les torres que van construir la Cooperativa de Periodistes, i altres cases de finals del segle XIX i inicis del XX.