Ciutat Vella – La ruta dels esgrafiats – 21/11/19

Baixar
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Hora de sortida:
10:00
Data
Dj 21 Nov 2019
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Art
Transport
A peu
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Ciutat Vella – La ruta dels esgrafiats – 21/11/19
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dijous, 21 de Novembre de 2019

 • Hora de sortida:

  10:00

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Art

 • Transport:

  A peu

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Dijous 21 novembre 2019  a les 10 hores

PUNT DE TROBADA: A la Plaça Urquinaona, a la sortida del metro L1-L4, que hi al centre de la plaça, al costat del quiosc.

Farem un passeig pels carrers de Ciutat Vella i descobrirem diverses obres d’art a les façanes de molts edificis. Aquestes obres d’art consisteixen en diversos dibuixos i representacions fets amb la tècnica artística que s’anomena esgrafiat. Aquesta tècnica de l’esgrafiat aplicat en façanes, consisteix a fer incisions sobre l’arrebossat de la paret, de manera que quedi al descobert la capa inferior. D’aquesta manera es poden representar escenes i dibuixos més permanents.

Descobrirem els esgrafiats més representatius del centre històric de la ciutat, molt utilitzats sobretot en l’època Barroc, amb motius costumistes, religiosos o mitològics. I també veurem com aquesta tècnica va ser utilitzada de nou a finals del segle XIX i principis del segle XX durant el Modernisme i el Noucentisme.


Servei de radioguies

Per poder fer més còmode aquesta sortida i per seguir els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona serà de 2 €. (pagament el mateix dia de la visita). El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.