Art romànic al MNAC de Montjuïc – 21/12/19

Baixar
Resum de l'Excursió
Visites d'Art i Història / Matinal
Hora de sortida:
10:00
Data
Ds 21 Des 2019
Durada
Matinal
Tipus d'excursió
Art
Transport
A peu
Preu
Gratuïta Socis
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Art romànic al MNAC de Montjuïc – 21/12/19
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dissabte, 21 de Desembre de 2019

 • Hora de sortida:

  10:00

 • Durada

  Matinal

 • Tipus d'excursió:

  Art

 • Transport:

  A peu

 • Preu:

  Gratuïta Socis

 • Excursió Programada

Dissabte 21 desembre 2019 – 10 h.

Punt de trobada: Davant de l’Hotel Plaza a Pl. Espanya (Metro L1-L3-L8-FGC). Qui vulgui també podrà estar a la porta del Museu MNAC a les 10,15 h. aprox.

Cal pagar l’entrada al museu (pagament insitu). Podeu utilitzar els descomptes particulars en cada cas. Porteu la documentació acreditativa.
 


Anirem al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), per conèixer la seva destacada i única col·lecció d’art romànic, que és referència en l’àmbit mundial.

El museu es troba a l’interior del Palau Nacional de Montjuïc, construït per a l’Exposició Internacional de 1929. L’any 1934 va obrir les portes com a Museu d’Art de Catalunya, exposant primerament les peces medievals. L’any 1995 es van inaugurar les sales noves d’art romànic i de manera successiva es va ampliant amb les noves col·leccions d’altres èpoques, acabant el 2004 amb la presentació nova d’art modern.

Avui, en la nostra visita, ens centrarem amb la part del romànic, que es considera que té la millor col·lecció de pintura mural romànica del món.

Veurem els extraordinaris conjunts murals de Taüll i Boí, amb el pantocràtor. I també cal destacar el conjunt de Pedret, Sant Pere del Burgal i altres pintures d’esglésies pirinenques. A més la col·lecció té altres peces dels segles XI-XIII, amb pintura sobre taula, orfebreria, escultura en pedra i en fusta, on hi destaquen els davallaments i les majestats.