Tornar Reservar
PDF

El museu Víctor Balaguer a Vilanova -21/10/21-10h

Art, història i curiositats a les places i carrers de Vilanova i la Geltrú

El museu Víctor Balaguer a Vilanova -21/10/21-10h

El museu Víctor Balaguer a Vilanova -21/10/21-10h

Art, història i curiositats a les places i carrers de Vilanova i la Geltrú
Visites Art i Història
Art
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.

Resum del viatge

Visites Art i Història

Matinal

Visites Art i Història | Activitat Club Cultural.

El museu Víctor Balaguer a Vilanova -21/10/21-10h

Art, història i curiositats a les places i carrers de Vilanova i la Geltrú

Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Descripció: Anirem a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, capital de la comarca del Garraf per visitar la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, situada molt a prop de l’estació de ferrocarril.

Farem una visita general per les seves col·leccions i comentarem les singularitats d’aquest edifici cultural, la seva història i particularitats.

Va ser fundat l’any 1884 per Víctor Balaguer amb la intenció de crear un temple universal del saber obert a tothom per fomentar l’educació i la cultura. Per tant és un dels primers edificis públics a Catalunya destinat de bon principi a ser biblioteca i museu. Es va construir de nova planta per l’arquitecte Jeroni Granell, en un context d’una transformació de Vilanova, gràcies a l’arribada del ferrocarril i l’emergència de les noves classes benestants de la burgesia industrial.

El Museu presenta una estètica pròpiament vuitcentista i moltes de les peces que s’exposen correspondrien al que a l’època es considerava pintura moderna, feta en aquell moment. També hi havia una secció de pintura antiga. Hi podem trobar noms tan representatius com Martí Alsina, Joaquim Vayreda, Ramon Casas i Santiago Rusiñol, Damià Campeny o els germans Vallmitjana. Amb els anys el museu ha anat incorporant i enriquint les seves col·leccions amb diverses adquisicions i donacions. El Museu del Prado hi té dipositades diverses obres, format per pintura d’artistes de renom com El Greco, Goya o Ribera, entre d’altres.

També aprofitarem la visita per acostar-nos a la part antiga de Vilanova i la Geltrú, i veure alguns dels seus carrers o places, destacant la Plaça de la Vila amb una estètica Neoclàssica molt interessant.

Detalls del preu
El preu inclou

Les visites guiades amb guies propis del Museu i dels guies del Centre Europeu.

L’entrada i visita a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer.

Les radioguies per poder seguir més comodament la visita i que permet manternir les distàncies de seguretat.

Assegurança


El preu NO inclou

Cal dur els teus propis auriculars de casa per usa les radioguies. En cas de no portar-los caldrà fer el pagament indicat de 1 € al lloc de visita. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats daquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que podeu consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer després el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No es poden guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia amb autocar, una vegada efectuada la inscripció i confirmada, es procedirà, a continuació, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import sempre haurà d’estar pagat abans de la sortida.

Als Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o pagament a compte de reserva (que indica a cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada a cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades.

Assegurança de Viatge

Assegurança de viatge

En tots els nostres viatges de més d´un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l´assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació sobre això. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, sigui quina sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar a tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, mort familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa . La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, haurà de pagar-la al moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu és només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, i la relació contractual és entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també podeu contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la vostra elecció.

L’activitat acabarà al migdia però podeu quedar-vos a dinar a Vilanova i la Geltrú.

Algunes sales del Museu poden estar tancades per obres de millora de l’edifici.

COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.

A les 10 h  a la sortida de l’estació de Vilanova i la Geltrú.

Podeu agafar el tren de rodalies amb sortida de Sants a les 9,06 h. i que arriba a Vilanova a les 9,44 h