Compartir via Whatsapp
Tornar Reservar

El museu Víctor Balaguer a Vilanova -21/10/21-10h

Art, història i curiositats a les places i carrers de Vilanova i la Geltrú

El museu Víctor Balaguer a Vilanova -21/10/21-10h

El museu Víctor Balaguer a Vilanova -21/10/21-10h

Art, història i curiositats a les places i carrers de Vilanova i la Geltrú
Visites d'Art i Història
Art
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  Dijous, 21 octubre 2021

 • image description Durada

  Matinal

 • image description Hora de sortida

  10:00

 • image description Transport

  Tren RENFE

 • image description Preu

  12€

 • image description Ocupació

  Disponible

 • image description Lloc de trobada

  Podeu agafar el tren de rodalies amb sortida de Sants a les 9,06 h. i que arriba a Vilanova a les 9,44 h

   

   

 • image description Què trobarem

  Farem una visita a la Biblioteca/Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, una de les pinacoteques més importants de Catalunya.

Resum de l'Excursió

Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

El museu Víctor Balaguer a Vilanova -21/10/21-10h

Art, història i curiositats a les places i carrers de Vilanova i la Geltrú

Lloc de trobada:

Podeu agafar el tren de rodalies amb sortida de Sants a les 9,06 h. i que arriba a Vilanova a les 9,44 h

 

 

 • Dia de sortida

  Dijous, 21 octubre 2021
 • Hora de sortida

  10:00
 • Transport

  Tren RENFE
 • Preu

  12€
Descripció de l'Activitat

Descripció: Anirem a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, capital de la comarca del Garraf per visitar la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, situada molt a prop de l’estació de ferrocarril.

Farem una visita general per les seves col·leccions i comentarem les singularitats d’aquest edifici cultural, la seva història i particularitats.

Va ser fundat l’any 1884 per Víctor Balaguer amb la intenció de crear un temple universal del saber obert a tothom per fomentar l’educació i la cultura. Per tant és un dels primers edificis públics a Catalunya destinat de bon principi a ser biblioteca i museu. Es va construir de nova planta per l’arquitecte Jeroni Granell, en un context d’una transformació de Vilanova, gràcies a l’arribada del ferrocarril i l’emergència de les noves classes benestants de la burgesia industrial.

El Museu presenta una estètica pròpiament vuitcentista i moltes de les peces que s’exposen correspondrien al que a l’època es considerava pintura moderna, feta en aquell moment. També hi havia una secció de pintura antiga. Hi podem trobar noms tan representatius com Martí Alsina, Joaquim Vayreda, Ramon Casas i Santiago Rusiñol, Damià Campeny o els germans Vallmitjana. Amb els anys el museu ha anat incorporant i enriquint les seves col·leccions amb diverses adquisicions i donacions. El Museu del Prado hi té dipositades diverses obres, format per pintura d’artistes de renom com El Greco, Goya o Ribera, entre d’altres.

També aprofitarem la visita per acostar-nos a la part antiga de Vilanova i la Geltrú, i veure alguns dels seus carrers o places, destacant la Plaça de la Vila amb una estètica Neoclàssica molt interessant.

Preu i condicions
Detalls del preu
El preu inclou

Les visites guiades amb guies propis del Museu i dels guies del Centre Europeu.

L’entrada i visita a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer.

Les radioguies per poder seguir més comodament la visita i que permet manternir les distàncies de seguretat.

Assegurança


El preu NO inclou

Cal dur els teus propis auriculars de casa per usa les radioguies. En cas de no portar-los caldrà fer el pagament indicat de 1 € al lloc de visita. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que pots consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

 

 

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

 • A les Excursions d’1 dia en autocar, un cop efectuada la inscripció i confirmada la mateixa, es procedirà, tot seguit, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import haurà d’estar sempre pagat abans de la sortida.
 • En els Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada en cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades.

 

Assegurança de Viatge

Assegurança de viatge

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, defunció familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, caldrà pagar-la en el moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu es només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, essent la relació contractual entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també pots contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la teva elecció.

En aquest enllaç troba les condicions de cancel·lació per Excursions i Viatges Culturals pagats: Normatives Cancel·lació.

Info pràctica

L’activitat acabarà al migdia però podeu quedar-vos a dinar a Vilanova i la Geltrú.

Algunes sales del Museu poden estar tancades per obres de millora de l’edifici.

COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

 • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
 • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
 • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.
Horaris i Punt de Trobada

A les 10 h  a la sortida de l’estació de Vilanova i la Geltrú.

Podeu agafar el tren de rodalies amb sortida de Sants a les 9,06 h. i que arriba a Vilanova a les 9,44 h

Dades tècniques
Altres dates