Olèrdola – La Fira del Gall de Vilafranca – El Llac de Foix

Baixar
Resum de l'Excursió
Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals / 1 dia
Excursió no programada
Sobre l'Excursió
Olèrdola – La Fira del Gall de Vilafranca – El Llac de Foix
Excursió no programada

Dissabte 21 desembre 2019 – Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals.

Avui visitarem un dels jaciments arqueològics més destacats i sorprenents de Catalunya, el conjunt d’Olèrdola. Situat damunt d’un turó amb magnífiques vistes a la vall del Penedès. Un indret on hi va haver l’antic poblat d’Olèrdola, molt important històricament gràcies a la seva posició estratègica, damunt de la plataforma rocosa de Sant Miquel i protegida per penya-segats. Sabem que va ser ocupada ja en època prehistòrica i després durant l’època ibèrica, romana i medieval. Visitarem les seves restes arqueològiques, com són les muralles, les sitges i les cisternes, així com l’església de Sant Miquel amb una necròpolis al seu voltant.

Tot seguit anirem a Vilafranca del Penedès que celebra la centenària Fira del Gall. Aquesta pintoresca tradició es remunta a l’any 1664 quan s’autoritza la celebració d’aquesta fira l’últim cap de setmana abans de Nadal, el més a prop de Sant Tomàs. Els pagesos es col·locaven al voltant de Santa Maria per vendre el seu aviram i els ous de la gallina penedesenca.

Després de passejar per la fira i d’haver tingut temps lliure per dinar, ens dirigirem al bonic poble de Castellet. Passejarem pels seus carrers, admirarem el seu castell i les meravelloses vistes del Pantà de Foix, un gran llac que recull les aigües de la comarca, mentre el Sol es va ponent.


Notes: Al migdia, temps lliure per dinar a Vilafranca del Penedès. Us recomanem reservar el dinar en alguns dels seus restaurants o portar picnic.

Entrada a Olèrdola uns 3,50 € aprox. Pagament el mateix dia de la visita.

fira del gall Vilafranca del Penedès
Castellet