Tornar Reservar
Senderisme ST FE MONTSENY

Marxa Nòrdica al Llac de Santa Fe – Montseny -5/7 -8h

Els boscos i fagedes del Montseny - El llac de Santa Fe

Marxa Nòrdica al Llac de Santa Fe – Montseny -5/7 -8h

Marxa Nòrdica al Llac de Santa Fe – Montseny -5/7 -8h

Els boscos i fagedes del Montseny - El llac de Santa Fe
Excursions de Marxa Nòrdica
Paisatges Marxa Nòrdica
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Excursions de Marxa Nòrdica

1 dia

Senderisme ST FE MONTSENY
Excursions de Marxa Nòrdica | Activitat Club Cultural.

Marxa Nòrdica al Llac de Santa Fe – Montseny -5/7 -8h

Els boscos i fagedes del Montseny - El llac de Santa Fe

Activitat NO programada.

Sortida a les 8:00 h en autocar de Muntaner-Diagonal amb les parades habituals


Sortida de Marxa Nòrdica per la muntanya del Montseny, a la zona del Llac de Santa Fe, les fagedes i els boscos del Turó de Morou.


Una agradable caminada pel Parc Natural del Montseny i els voltants de Santa Fe. Recorrerem els camins entre els boscos que entapissen el pintoresc Turó de Morou. Caminarem entre fagedes i castanyers, arbre introduït des de l’orient pel fruit i sobretot la fusta, que degut a la seva resistència va ser molt utilitzada per a la construcció.

Contemplarem belles vistes de la Vall de Santa Fe des de l’Empedrat de Morou, aflorament del rocam granític enmig del bosc. Vorejarem també el famós Pantà de Santa Fe. Un veritable llac totalment integrat en el paisatge i que ha esdevingut una de les icones del parc natural.


Dades tècniques: 

Longitud: Uns 6-7 Km aprox.

Desnivell: 250 m

Característiques: Dificultat moderada-baixa.

Durada: unes 2,30 – 3 h aprox.Normatives:

Hidratació i Alimentació:

 • No presentar-se en dejú
 • Pícnic per dinar (de fàcil digestió)
 • Cal portar pica-pica energètic (fruits secs, barretes energètiques, fruita deshidratada, xocolata…)
 • Aigua (ampolla reutilitzable preferentment d’1,5L)

Equip/material:

 • Regla de les 3 capes (samarreta tèrmica + polar + roba abric / impermeable).
 • Pantalons còmodes (evitar texans)
 • Motxilla d’excursió (amb suficient capacitat per poder guardar la roba que no utilitzem).
 • Ulleres sol, barret, protecció solar (pell/llavis).
 • Bastons de Marxa Nòrdica obligatoris.
 • Calçat esportiu o de muntanya (amb canya baixa i amb sola antilliscant. Evitar les botes de canya alta)

Avís:

 • S’ha detectat que algunes persones no venen amb el material ni calçat adequat per a participar en l’activitat de Marxa Nòrdica. A fí de garantir la bona marxa de la sortida els guies de marxa nòrdica podran no acceptar a persones a l’excursió si constaten que no porta el material adequat. Tanmateix és obligatori que cadascú dugui els seus propis bastons específics de marxa nòrdica.
 • Recomanem llegir les normatives i consells de la Marxa Nòrdica en aquest enllaç: Normatives i Consells Marxa Nòrdica.
Marxa Nòrdica al Montseny - El Llac de Santa Fe i el Turó de Morou
marxa nòrdica Centre Europeu

EXCURSIONS DE MARXA NÒRDICA

 *COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar es reduirà el nombre de participants, per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

Normes específiques per les caminades i rutes de marxa nòrdica:

– Durant les caminades i rutes de senderisme col·lectiu cal respectar un DISTANCIAMENT SOCIAL MÍNIM de 2 m amb la resta de components del grup.

– Com que durant l’activitat es faran diverses aturades grupals explicatives, i com que tampoc NO es garanteix que en determinats trams de l’itinerari es pugui mantenir el distanciament social entre la resta d’integrants del grup d’activitat i/o amb terceres persones, per evitar riscos hauràs de assistir-hi OBLIGATÒRIAMENT amb una MASCARETA, a ser possible homologada.

–  Ara bé, per tal de no dificultar la respiració, l’ús de la MASCARETA tan sols serà optatiu en aquells trams de la ruta que requereixin un esforç físic més intens.

– Et recomanem que també portis uns guants i GEL HIDROALCOHÒLIC / SOLUCIÓ DESINFECTANT bactericida i viricida homologada.

– T’aconsellem que rentis i desinfectis la indumentària i el material esportiu o de muntanya abans i després de l’activitat. Tot i que amb aigua i sabó n’hi hauria prou, t’aconsellem que en consultis les indicacions de rentat especificades pel fabricant.

– Et recomanem que durant l’activitat no comparteixis cantimplora, bastons, menjar, cremes de protecció solar pell/llavis, ulleres, gorra/barret, roba, … ni cap altre element del teu material o indumentària.

– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

– La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat antiCOVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

 

Senderisme ST FE MONTSENY