El Camp d’Aviació i la Sèquia de Celrà

Baixar Excursió de Marxa Nòrdica al Camp d'Aviació de Celrà
Resum de l'Excursió
Excursions de Marxa Nòrdica / 1 dia
Hora de sortida:
09:00
Data
Dg 06 juny 2021
Durada
1 dia
Tipus d'excursió
Paisatges | Marxa Nòrdica
Transport
Autocar
Preu Total
28€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
El Camp d’Aviació i la Sèquia de Celrà
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Diumenge, 6 de juny de 2021

 • Hora de sortida:

  09:00

 • Durada

  1 dia

 • Tipus d'excursió:

  Paisatges | Marxa Nòrdica

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  28€

 • Excursió Programada

Excursió de Marxa Nòrdica

Sortida 9:00 h en autocar de Muntaner-Diagonal amb les parades habituals

Avui us presentem un recorregut ideal per a la pràctica de la Marxa Nòrdica, totalment planer, amb diversitat de paisatges, i patrimoni cultural que val la pena conèixer. Durant la nostra ruta, tindrem ocasió de reviure l’història del Camp d’Aviació de Celrà. L’any 1936, es va alçar en aquests terrenys un aeròdrom de la República, que serví com a base pel nord de Catalunya. Avui ha quedat completament cobert per camps de conreu i boscos, però encara s’hi poden apreciar els Refugis Antiaeris (molt ben conservats, i que es poden visitar lliurement!) i l’antic perímetre del Camp.

A banda d’aquest espai històric, la zona presenta molts d’altres atractius com l’entorn natural de l’Illa dels Salzes, i la sèquia Vinyals, singular infraestructura hidràulica del segle XVIII, que aprofita les aigües del Ter. La sèquia és un exemple del desenvolupament de l’agricultura catalana del segle XVIII, la qual va permetre regar terres desaprofitades fins llavors. Avui en dia, es segueix aprofitant, per cultivar les plantes ornamentals que dibuixen el paisatge de Celrà, més rendibles que les hortalisses, fruites, etc…

Després del merescut refrigeri post-ruta, ens aproparem a visitar el poble de Caldes de Malavella, amb les seves fonts d’aigua calenta, abans d’emprendre el retorn cap a Barcelona.

Excursió de Marxa Nòrdica al Camp d'Aviació de Celrà

Itinerari: Ruta Circular amb inici i final a la població de Bordils (Gironès)

Dades tècniques:

 • Longitud total: 12,5 km.
 • Desnivells acumulats: +14 m / – 14 m
 • Tipus camí: carrer, pista de terra, i sender.
 • Adaptabilitat: no.
 • Ruta Circular

Hidratació i Alimentació:

 • Pícnic per dinar (de fàcil digestió)
 • Cal portar pica-pica energètic (Fruits secs, barretes energètiques, fruita deshidratada, xocolata…)
 • Aigua (Ampolla re-utilitzable preferentment d’1,5L)

Equip/material:

 • Regla de les 3 capes (Samarreta tèrmica + Polar + Roba abric / impermeable).
 • Pantalons còmodes.
 • Motxilla d’excursió (amb suficient capacitat per poder guardar la roba que no utilitzem).
 • Guants, Ulleres sol, barret, protecció solar (pell/llavis).
 • Bastons de Marxa Nòrdica obligatoris.
 • Calçat esportiu o de muntanya (amb canya baixa i amb sola antilliscant. Evitar les botes de canya alta)

Nota:

 • S’ha detectat que algunes persones no venen amb el material, vestuari i calçat adequat per a participar en una activitat de Marxa Nòrdica. A fí de garantir la bona marxa de la sortida i per raons de seguretat, els Professors i Guies podran no acceptar a l’excursió a les persones que no portin el calçat i vestuari adequat per les caminades. Tanmateix és obligatori que cadascú dugui els seus propis bastons específics de marxa nòrdica.

 

COVID 19 – AVIS IMPORTANT:

Normes d’obligat compliment:

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures estaran subjectes als canvis i actualitzacions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries.


Normes generals per a totes les sortides, activitats i excursions:

-Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

-En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa oficial que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

-Els participants mantindran l’ús de la mascareta durant tota la durada de l’activitat, excursió o viatge

-Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

-En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

-Les visites culturals, passejades i sortides urbanes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts.  La durada dels recorreguts es pot modificar o disminuir a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització. En les excursions en autocar, les explicacions es faran prioritàriament i de forma prèvia en l’interior dels autocars. Desprès és deixarà temps lliure suficient a les poblacions i ciutats que es visitin per passejar i gaudir dels llocs de forma particular.

-En determinats casos i visites urbanes es podran utilitzar radioguies i auriculars de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). Els auriculars d’un sol ús, es cobran a un cost suplementari de 1 €. Animem a que cada participants porti els seus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús. En el cas de que en una sortida es vagin a utilitzar radioguies, s’informarà prèviament als participants mitjançant el web o en missatges específics.

Excursió Marxa Nòrdica Celrà
Excursió Marxa Nòrdica Celrà