Tornar Reservar

Els sorprenents Jardins de les Colònies del Ter -8h

La vida a les colònies - La ciutat de Manlleu

Els sorprenents Jardins de les Colònies del Ter -8h

Els sorprenents Jardins de les Colònies del Ter -8h

La vida a les colònies - La ciutat de Manlleu
Jardins i ParcsExcursions Culturals
Paisatges Jardins
Només per a socis. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  Dissabte, 26 juny 2021

 • image description Durada

  1 dia

 • image description Hora de sortida

  08:00

 • image description Transport

  Autocar

 • image description Preu

  32€

 • image description Ocupació

  Disponible

 • image description Què trobarem

  Sortida autocar del Centre, Muntaner-Diagonal (Bar Velòdrom), amb les parades habituals.

Resum de l'Excursió

Jardins i Parcs | Excursions Culturals

1 dia

Jardins i Parcs | Excursions Culturals | Només per a socis.

Els sorprenents Jardins de les Colònies del Ter -8h

La vida a les colònies - La ciutat de Manlleu

Sortida autocar del Centre, Muntaner-Diagonal (Bar Velòdrom), amb les parades habituals.

 • Dia de sortida

  Saturday, 26 June 2021
 • Hora de sortida

  08:00
 • Transport

  Autocar
 • Preu

  32€

Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals.


Avui farem una excursió molt interessant i curiosa a través d’un patrimoni de Catalunya molt desconegut, ja que descobrirem alguns jardins de les antigues colònies tèxtils situades a la vora del riu Ter.

Aquestes colònies són antigues fàbriques que al llarg del segle XIX i principis del XX es van anar construint a la vora del riu Ter per aprofitar el seu cabal d’aigua per a la producció d’energia. A l’estar en molts casos apartades de nuclis de població, es van construir al costat de la fàbrica, habitatges pels obrers, altres serveis, així com edificis religiosos i pels amos.

El curs alt i mitjà del riu es va transformar amb la construcció d’aquests conjunts, especialment a les comarques del Ripollès i d’Osona.

Molts dels industrials eren locals, però també altres inversors estrangers van veure en l’energia hidràulica del Ter, i en les condicions socials del territori, una oportunitat per al desenvolupament de les seves indústries.

En la visita d’avui visitarem algunes d’aquestes colònies i ens fixarem sobretot en alguns dels jardins que s’han conservat, i altres que tot i que molt canviats deixen entreveure la importància que van tenir al seu moment.

Reflexionarem com aquests jardins, junt amb altres construccions, mostren encara el domini i control que exercia el propietari industrial sobre els obrers, però a la vegada una imatge protectora oferint-los feina, habitatge, educació, assistència espiritual… i a través dels jardins un entorn de qualitat amb una atmosfera “sana”, “pura” i “confortable”. Una sortida diferent i poc coneguda que us recomanem especialment !


NOTES: Al migdia dinarem de pícnic. Cal dur el menjar de casa o adquirir-lo en la pausa per esmorzar. Porteu un calçat esportiu per a les passejades.


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.