Tornar Reservar

Els Jardins Tropicals Pinya de Rosa de Blanes

La floració dels Aloes

Els Jardins Tropicals Pinya de Rosa de Blanes

Els Jardins Tropicals Pinya de Rosa de Blanes

La floració dels Aloes
Jardins i Parcs
Paisatges Jardins
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Jardins i Parcs

Matinal

Jardins i Parcs | Activitat Club Cultural.

Els Jardins Tropicals Pinya de Rosa de Blanes

La floració dels Aloes

Activitat NO programada.

Excursió de Jardins i Paisatges al Jardí Tropical Pinya de Rosa de Blanes.

Sortida en autocar, 8,00 h del Centre amb les parades habituals.


El Jardí Pinya de Rosa de Blanes és un Paratge Natural declarat d’Interès Nacional per la Generalitat, i es troba en una cala entre Blanes i Lloret de Mar, i gràcies al microclima existent entre 17º i 29º, disposa d’una gran varietat de cactus i palmeres de tot el món. A més tindrem ocasió de visitar el Jardí en l’època de la floració dels Aloes.

Aquest jardí botànic vora el mar va ser creat per Ferran Rivière de Caralt, un reconegut enginyer industrial que va comprar el terreny el 1945. Pinya de Rosa, que deu el seu nom a l’obra de Joaquim Ruyra, està situat als afores de Blanes, però és força accessible des de la població. Les seves 50 hectàrees d’extensió acullen fins a 7.000 espècies de plantes d’arreu del món, un conjunt en el què destaquen de manera significativa els cactus.

Les col·leccions botàniques de Pinya de Rosa són el fruit d’un treball intens i pacient al llarg dels anys. Les plantes provenen de la mateixa natura, però també d’altres jardins botànics, vivers i de particulars. Entre aquestes col·leccions cal destacar les dels gèneres d’agave, àloe, iuca i opuntia. Algunes d’elles estan considerades les millors del món.

Sobre les Sortides de Jardins i Paisatges del Centre Europeu

De la mà de la Professora Mireia Teixidó, tècnica en Jardineria i Paisatgisme, descobrirem els secrets dels parcs i jardins de Catalunya. La seva diversitat botànica i faunística serà la protagonista d’aquestes visites, juntament amb la història, les anècdotes, i els elements artístics que enriqueixen el nostre patrimoni verd. Aprendrem a identificar les plantes, els arbres, les flors i la seva època de floració. A més, aquestes visites seran realitzades d’una forma pausada i relaxada, pel que esperem que aquestes sortides representin per a tots els participants un moment de pau, benestar, i harmonia amb la natura. Pots veure la resta d’activitats previstes d’aquesta secció en l’enllaç següent: Visites a Jardins i Paisatges

Notes: Aquesta és una sortida matinal amb autocar, en la que abans de dinar serem de tornada a Barcelona (aprox. 14h30 ). L’entrada als Jardins de Pinya de Rosa és 3 € (tarifa de grup-pagament in situ).

 

Visita als Jardins Pinya de Rosa de Blanes
Visita als Jardins Pinya de Rosa de Blanes - Centre Europeu de Barcelona