Tornar Reservar
Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc

Els Jardins i Torres de Cardedeu

Els paisatges del Vallès Oriental en tren

Els Jardins i Torres de Cardedeu

Els Jardins i Torres de Cardedeu

Els paisatges del Vallès Oriental en tren
Excursions CulturalsJardins i Parcs
Art Jardins
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Jardins i Parcs

Matinal

Cicle Descobrir Barcelona - Els Jardins desconeguts de Montjuïc
Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Jardins i Parcs | Activitat Club Cultural.

Els Jardins i Torres de Cardedeu

Els paisatges del Vallès Oriental en tren

Activitat NO programada.

AVÍS: A causa de la situació actual, aquesta sortida es realitzarà en Tren de Rodalies línia R2.

Sortida Matinal – Punt de Trobada: 10,00 h a l’estació Renfe de Cardedeu.


Anada: Suggerim arribar en el tren que surt de Sants a les 9,01 h, a les 9,06 h de Passeig de Gràcia, i a les 9,10 h del Clot-Aragó. Temps de viatge, uns 45 mins. Cada persona te que pagar el seu tiquet de tren. També us podeu presentar a Cardedeu en cotxe particular.

Retorn: Podeu quedar-vos a dinar a Cardedeu o retornar directament a Barcelona amb els trens de les 13,50 h, 14,50 h, 15,50 h etc …

Inscripció Socis: 10 €


Durant la sortida es seguiran les normatives del Procicat respecte al COVID-19 (veure nota al final).


Descripció: Entre finals del s.XIX i principis del s.XX la petita vila de Cardedeu va esdevenir un destí privilegiat d’estiueig per a la burgesia barcelonina, que desitjava allunyar-se uns dies del fum i el brogit de la Barcelona fabril. El desenvolupament de les carreteres i, especialment, del ferrocarril, afavoriran l’estiueig al Vallès Oriental, on comencen a edificar-se les primeres “torres” i xalets, com ara la Torre Montserrat o la Casa Viader.

Cardedeu atreia per la seva pròpia bellesa i tranquil·litat així com també per la proximitat al Montseny. Així, els estiuejants, satisfets amb el lloc, van deixar la seva empremta personal en les torres que es construïen, lluint llur estatus social i gust artístic. En el context de tombant de segle, els arquitectes que hi treballaren, imbuïts de l’estètica modernista, pogueren desenvolupar aquest llenguatge artístic tan celebrat a Catalunya. A més, el moviment de la ciutat-jardí anglesa, que triomfava arreu en aquell moment, també es veié reflectit en la planificació de les “torres”, que s’embellien amb deliciosos jardins privats.

Visitarem la població i veurem algunes de les torres, finques, paisatges i jardins més interessants i atractius de la vila.


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. Les radioguies les portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost està INCLÒS en el preu d’aquesta sortida. No obstant això, i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús. En cas de no portar-los caldrà fer el pagament indicat de 1 € al lloc de visita.

Moltes gràcies per la teva comprensió i suport!

 


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Caminada en petits subgrups separats.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.