Tornar Reservar
Tamarita

Els Jardins del Parc de la Tamarita -24/02-10h

Els jardins de Sant Gervasi de Cassoles

Els Jardins del Parc de la Tamarita -24/02-10h

Els Jardins del Parc de la Tamarita -24/02-10h

Els jardins de Sant Gervasi de Cassoles
Jardins i Parcs
Paisatges Jardins
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Jardins i Parcs

Matinal

Tamarita
Programa Activitats Culturals | Jardins i Parcs | Activitat Club Cultural.

Els Jardins del Parc de la Tamarita -24/02-10h

Els jardins de Sant Gervasi de Cassoles

Activitat NO programada.

Punt de Trobada: A la sortida del Metro FGC L7 – Av. Tibidabo – Pl. Kennedy (Final Balmes).

Descripció: Avui visitarem els jardins de la Tamarita que són un viu exemple de jardí privat assimilat com a espai públic. Quan travessem la porta entrem a una Barcelona que ens transporta als temps en què la burgesia edificava les seves mansions envoltades de jardí a la part alta de la ciutat.

Es tracta d’una finca de dues hectàrees pertanyent a la família Craywinckel que, al començament del segle XX, va ser adquirida per l’industrial del cotó Alfred Mata. Hi va edificar una casa envoltada de jardins, el disseny de la qual es considera una de les primeres obres de l’arquitecte i paisatgista Rubió i Tudurí, que va preservar les formes i disposicions vegetals originals.
Hi podem trobar murtra, troanes i llorers, així com robínies i plàtans. També hi trobem teixos, tarongers agres, boixos i una xicranda. Ja arribant al torrent del Frare Blanc hi trobem xiprers, cànem de bruixa o acants, cintes, més pitòspors i troanes, bambús i grans til·lers argentats. Al parc també trobem espècies curioses com l’araucària, una grevíl·lea o roure sedós, també oriünds d’Austràlia, i un faig de fulles porpra. També hi veurem un arbre d’interès local de molta vàlua per l’escassetat a Barcelona: un roure pènol centenari de 23 metres d’alçària.
Els jardins són plens d’elements decoratius que li refermen els orígens de jardins: petits estanys amb brolladors, figures de terracota, copes de pedra, marbre i ceràmica convertides en fonts, testos ornamentals, etcètera. Un agradable indret de Sant Gervasi al peu de l’Avinguda Tibidabo i al final de carrer Balmes.