Tornar Reservar

Els Jardins del Parc de Can Buxeres -24/3-10h

Jardins i perspectives urbanes de L'Hospitalet de Llobregat

Els Jardins del Parc de Can Buxeres -24/3-10h

Els Jardins del Parc de Can Buxeres -24/3-10h

Jardins i perspectives urbanes de L'Hospitalet de Llobregat
Jardins i Parcs
Història Jardins
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Jardins i Parcs

Matinal

Programa Activitats Culturals | Jardins i Parcs | Activitat Club Cultural.

Els Jardins del Parc de Can Buxeres -24/3-10h

Jardins i perspectives urbanes de L'Hospitalet de Llobregat

Activitat NO programada.

Punt de Trobada: Sortida Metro L1 (vermella) estació Rambla Just Oliveras, sortida Can Serra – També proper de l’estació Renfe R1-R3-R4 L’Hospitalet.


Descripció: Els pintorescos jardins de Can Buxeres, situats a L’Hospitalet de Llobregat, es van construir durant la primera dècada del segle XX en una antiga finca destinada a l’explotació agrària que data del segle XVIII. L’indret, però, no es va convertir en parc públic fins el 1970. El 1979 es va substituir el nom Buxeres per Boixeres perquè es pensava que provenia de l’arbust anomenat boix, però l’any 2000 es va restituir el nom original.

La visita al parc permet entendre com es va produir la transformació d’una antiga casa pairal en una casa senyorial, tot i que les antigues estructures d’explotació agrària (pous i restes de molí) perviuen. També són d’interès la casa dels masovers i el templet modernista. El parc acull un miler d’ arbres de 48 espècies. El més abundant és el plàtan d’ombra seguit pel xiprer. Recordarem la història i els antics paisatges rurals i agraris del Baix Llobregat amb el contrast de les noves urbanitzacions de finals del segle XX a L’Hospitalet.


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies.

Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). D’altra banda, a partir d’ara i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.

Moltes gràcies per la teva comprensió i suport!

 


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.